Kungens tuffa beslut efter sjukdomen – ger besked

Kungafamiljen

Han vägrar ge sig.

Kung Carl Gustaf fattade ett tufft beslut efter sin svåra sjukdom.

Inget kan stoppa vår monark.

[/caption]

Kung Carl Gustaf, 76, är till åren kommen men han vägrar låta sig nedslås. Nyligen var kungen sjuk och tvingades ställa in flera evenemang.

[/caption]

I en dryg vecka har kungen varit sjuk. Han har dragits med en förkylning och vårdats i hemmet på Drottningholms slott.

LÄS MER: Prins Williams udda matvanor väcker frågor

Kompositör Ludwig Göransson tar emot medaljen Litteris et Artibus av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia under en medaljceremoni på Stockholms slott. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Att det var illa ställt med statschefen framkom när han tvingades ställa in sin medverkan i samband med minneshögtiden för Förintelsens offer i Stockholms stora synagoga.

Drottning Silvia, 79, var ensam på evenemanget och även om drottningen självfallet klarade det hela charmant så hade hon hellre haft sin make vid sin sida.

Kungen skulle ha gjort comeback tidigare i veckan i samband med en diplomatmottagning men han tvingades bli sängliggande ett tag till.

Nu är dock vår monark tillbaka.

LÄS MER: Kungen skildras i ny ifrågasatt dokumentär

Sångaren och skådespelaren Tommy Körberg var mälta stolt över sin kungliga medalj. Här med hustrun Ann-Charlotte. Bild: Jonas Ekströmer/TT
I samband med medaljutdelning på Stockholms slott vägrade han vika ner sig.

Kungen tog det tuffa beslutet att vara på plats för att dela ut medaljerna H.M. Konungens medalj och Litteris et Artibus.

Han ville inte svika alla förväntansfulla mottagare av medaljer trots att det hade varit bättre för kungens hälsa om han fortsatt att kurera sig hemma på slottet.

Medaljceremonin hölls traditionsenligt i Lovisa Ulrikas matsal. Bland andra Veronica Maggio, 41, hedrades med Litteris et Artibus ”för framstående insatser i svenskt musikliv”. Även Tommy Körberg, 74, fick välförtjänt medaljen efter alla sina insatser för svenskt kulturliv.

LÄS MER: Prins Harrys vilda fyllefest – polisen ryckte ut

Sångerskan Veronica Maggio fick även hon ta emot medaljen Litteris et Artibus av kungen. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kungen såg lite förkylningssvullen ut men var elegant i sin kritstrecksrandiga kostym. Vid sin sida hade han drottning Silvia i en vacker och diskret dräkt i tweed.

Kungen hamnade i glatt samspråk med förra ärkebiskopen Antje Jackelén, 67. Hon fick ta emot H.M. Konungens medalj i 12:e storleken med kedja, det är en av de finaste utmärkelserna som en svensk kan få.

Samtidigt som kungen gjort comeback kommer nya sjukdomsbesked från kungafamiljen. Nu är det prins Daniel, 49, som har drabbats av förkylning.

Vi får innerligt hoppas på ett snart tillfrisknande för prinsen som ju snart ska iväg på långresa med kronprinsessan Victoria, 45.

Kronprinsessparet reser i mitten av februari på officiellt besök till Australien och Nya Zeeland.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga resa till sommarvärmen
LÄS MER: Nya planerna för prinsessan Estelle överraskar
LÄS MER: Silvias skarpa markering efter bilden på Victoria

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen