Prins Williams udda matvanor väcker frågor

Utländskt

Gott men lite väl enkelt kanske.

Prins William väcker uppmärksamhet med sina matvanor.

Den brittiske kungligheten äter både påvert och enahanda.

[/caption]

Prins William, 40, ska en dag bli Englands kung. Det visar sig emellertid att hans matvanor är allt annat än lyxiga. Den brittiske tronarvingen är överraskande modest när det kommer till vad han stoppar i sig.

[/caption]

Det är inte fråga om några excesser med gåslever och hummer som får det att vattnas i munnen på den gänglige kungligheten – tvärtom. Han är i det närmaste asketisk när det kommer till maten.

LÄS MER: Kungen skildras i ny ifrågasatt dokumentär

Prins William är mycket noga med vad han äter. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Den enda lyx kungligheten ägnar sig åt är det faktum att han dricker ett glas rödvin varje dag. Till frukost nöjer sig prins William med en rostad macka med bara smör, han dricker inte ens kaffe.

Det var i samband med att prins William besökte en hjälporganisation i Cornwall som det framkom vad han äter och inte äter. Kungligheten fick även fylla i ett formulär med vad han äter en vanlig dag.

Till frukost stoppar han i sig två ägg och en fullkornstoast med smör på. Till det dricker han äppeljuice och en kopp te med mjölk och socker – kaffe avstår han helt.

Till lunch brukar prinsen äta en lite större smörgås som han sköljer ned med ett glas vatten.

Middagen är även den tämligen enkel; kokt vit fisk med champinjoner är vad prins William unnar sig. För att stå sig under sina långa arbetsdagar unnar han sig lite mellanmål i form av en banan eller en brownie.

LÄS MER: Prins Harrys fyllefest – polis ryckte ut till slottet

Prins William och hans Kate unnar sig gärna lite indisk mat om kvällarna. Bild: Alastair Grant/TT
Det händer att prins William och hans hustru, prinsessan av Wales Kate Middleton, 41, lyxar till det och beställer hem mat till Kensington Palace. Då blir det ofta indisk mat i form av en currygryta.

Om det bara är Kate och William som ska äta så sker det gärna framför tv:n där man kollar in favoritserierna ”Homeland” och ”Game of Thrones”.

Det finns regler kring vad de brittiska kungligheterna får och inte får äta. Potatis, pasta eller ris till middag var inte aktuellt då drottning Elizabeth levde.

Den brittiska regenten var inte förtjust i kolhydrater. Hon föredrog grönsaker och sallad som tillbehör till sitt protein på tallriken.

LÄS MER: Victoria nära till tårar – bilderna med prins Daniel visar allt

Prins Williams lunch består ofta av bara en enkel smörgås. Bild: Arthur Edwards/The Sun/AP/TT

När prinsessan Diana levde så älskade hon italiensk mat och då främst pasta. Kung Charles, 74, valde gärna en risotto när han och Diana fortfarande var gifta, har en tidigare kunglig kock berättat, rapporterar Aftonbladet.

Även kung Charles har i likhet med sin äldste son matvanor som ter sig ytterst modesta. Till frukost äter regenten ett ägg som har kokat i fyra minuter. Till sitt ägg dricker han en kopp Darjeelingte med mjölk och honung.

Den brittiska kungafamiljen har ett stort ”no no” när det kommer till mat – man får absolut inte äta vitlök.

– Man undviker nog vitlök av artighetsskäl. Det är inte så trevligt att ha dålig andedräkt när man är ute på officiella uppdrag och träffar mycket folk, säger hovexperten Sara Ericsson till Aftonbladet.

I samband med att drottning Camilla, 75, gästade ” Master Chef Australien” avslöjade hon att hon verkligen saknar vitlök i sin tillvaro.

LÄS MER: Silvias skarpa markering efter bilden på Victoria
LÄS MER: Hovets hemliga plan för prinsessan Sofia
LÄS MER: Kungens väninna tvingas lämna allt efter sambons död

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt