Madeleine flyger hem för att stötta Silvia

Kungafamiljen

En hjälpande hand.
Drottning Silvia är hårt pressad efter den sjaskiga sexskandalen med sin brorson, Patrick Sommerlath.
Nu kommer prinsessan Madeleine hem med kort varsel för att stötta sin älskade mamma.

[/caption]

Prinsessan Madeleine, 41, och drottning Silvia, 79, har en speciell och nära relation. Det är ingen hemlighet att den vackra prinsessan, som bor i Miami, är drottningens ”favorit”.

[/caption]

De bägge förenas om inte annat av sin stora omsorg om våra minsta i samhället vilket de visar med sitt stora engagemang i Childhood Foundation.

LÄS MER: Prins Carl Philip opererad på sjukhus – visar upp skadan

Drottning Silvia har det tufft just nu. Prinsessan Madeleine är på väg hem för att trösta. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Just nu är Silvia väldigt pressad av den otäcka sexskandalen där hennes brorson, Patrick Sommerlath, 52, var åtalad som misstänkt för att ha köpt sex – något som går alldeles på tvärs med drottningens engagemang.

Även för prinsessan Madeleine är situationen mycket jobbig.

Hon är uppvuxen med Patrick Sommerlath som i många avseenden har kommit att bli i det närmaste som en storebror för prinsessan.

Nu agerar prinsessan Madeleine för att hjälpa och stötta sin mamma.

LÄS MER: TV4-Jennys önskan uppfylld – fick äntligen träffa Victoria

Patrick Sommerlath har skandaliserat kungaparet. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Madeleine gör en helomvändning och kommer hem till Sverige tidigare än väntat.  Redan nästa vecka väntas hon vara tillbaka på svensk mark, avslöjar Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine hade egentligen inga planer på att besöka Sverige före jul. Nu har dock tre nya punkter tillkommit i hovets officiella kalender.

Det här innebär att prinsessan Madeleine lämnar hemmet och maken Chris O’Neill, 49, i Miami och flyger hem till Sverige.

Madeleine kommer närvara vid två möten på kungliga slottet tillsammans med drottning Silvia och World Childhood Foundation.

LÄS MER: Victoria lämnade landet under förödande familjekrisen

Det blir härligt för Silvia att äntligen få träffa Madeleine igen. Tyvärr måste Chris O’Neill stanna hemma. Bild: Jessica Gow/TT

Den 29 november är det årsmöte med organisationen och dagen därpå väntar ett möte med internationella rådet.

Dessutom kommer prinsessan Madeleine närvara vid en konsert den 29 november. Konserten är en del av firandet med anledning av drottningens 80-årsdag som inträffar den 23 december.

Enligt hovets informationschef, Margareta Thorgren, 60, kommer prinsessan Madeleine endast på ett blixtbesök – hon är hemma i landet i endast drygt 48 timmar – därefter återvänder hon till familjen i Florida.

Till jul bör hela prinsessan Madeleines familj komma till Sverige – drottningens födelsedag är en stor tilldragelse även om stämningen lär bli dämpad med tanke på alla bekymmer med Patrick Sommerlath.

LÄS MER: Silvias brorson kan tvingas flytta efter misstänkta sexköpet
LÄS MER: Prinsessan Madeleine vägrar gå med på Chris krav
LÄS MER: Prins Harry och Meghan jublade åt svenska stjärnorna

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen