Margrethe väljer Mary – Marie får stå tillbaka

Znyheter

Drottning Margrethe har haft en tuff tid bakom sig.
Prins Joachim och hans Maries beslut att lämna Danmark har inte varit uppskattat.
Nu visar monarken bestämt vem hon väljer – och det är Mary som får förtroendet.

[/caption]

Det danska kungahuset har varit med om många omställningar. Båda sönerna har varit baserade utomlands. Och efter prins Joachims, 51, stroke lamslogs den kungliga familjen.

[/caption]

Ingen visste vad som skulle hända även om man fruktade det värsta. Men nu är prinsen på benen igen. Joachim har siktet inställt på att fullfölja studierna och arbetet i Frankrike. I och med det kommer han och prinsessan Marie, 44, troligtvis inte i nuläget återvända till Danmark permanent.

LÄS MER: Drottning Elizabeths överraskande flyttbesked

Drottning Margrethe har haft en tuff tid. Båda hennes söner har i långa perioder lämnar det danska kungariket för utlandet.

Drottning Margrethe, 80, har samtidigt gjort klart att kronprins Frederik, 52, och hans Mary, 48, kommer att få större utrymme i hovets kalendarium under hösten. Där saknas prinsessan Marie helt.

Den danska monarken visade redan tidigare i år en detalj som markerade positionerna när hon höll sitt tal till det danska folket.

LÄS MER: Efter ett helt år: första bilderna på Madeleine och Chris

Prins Joachim och hans Marie bor i Frankrike och många tror att de aldrig mer kommer komma tillbaka till Danmark permanent.
Talet innehöll såklart ord om det skrämmande coronaviruset som drabbat oss. Men drottningen var skarpare än så och markerade tydligt brödernas status i bakgrunden. Bakom henne skymtades ett fotografi på kronprinsparet – men inget på prins Joachim och prinsessan Marie.

Margrethe har aldrig haft något otalt med Marie, tvärtom sägs den vara hjärtlig och hon har visat acceptans. Men faktum är att Marie aldrig arbetat engagerat under drottningen.

LÄS MER: Victorias hemliga besök hemma hos svärmor Ewa

Drottning Margrethe sätter nu sin tilltro till kronprins Fredrik och kronprinsessan Mary.

Prinsfamiljen kom hastigt hem under våren på grund av coronan. Det blev givetvis en stor omställning för familjen när Joachim helt oväntat fick en stroke. Stödet från hans hustru har varit enormt.

Men nu är planen att prinsen ska slutföra sin utbildning och börja arbeta i Frankrike när det känns bra. Egentligen skulle han börjat redan den 1 september.

LÄS MER: Kate i chock- efter ett makabert fynd i trädgården

Danska folket älskar drottning Margrethe som gärna bjuder på sig själv.

Drottningen känns tillfreds med beslutet på grund av att Mary nu är tillbaka i Danmark efter kronprinsparets vistelse i Verbier.

Den stora frågan är om prinsparet någonsin kommer tillbaka till Danmark? De verkar trivas utmärkt i Frankrike, där Marie känner sig hemma. Med den senaste markeringen från drottningen har de ännu mindre anledning.

LÄS MER: Märtha Louise nya olycka – se den dramatiska bilden
LÄS MER:
 Victoria och Daniels tuffa vandring i fjällen
LÄS MER: Juan Carlos älskarinna om den stora passionen och det tuffa sveket

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter