Nya beskedet om Madeleine och Chris – hovet berättar allt

Kungafamiljen

Prinsessan Madeleine kommer inte att flytta hem till Sverige.
Det har maken Chris O’Neill satt stopp för.
Nu berättar hovet om prinsessparets planer efter sommaren.

[/caption]

Ett märkligt beteende kan tyckas. De olika beskeden kring prinsessan Madeleine, 41, och hennes inplanerade flytt hem till Sverige kom från kungahuset med bara några få månaders mellanrum.

[/caption]

I mars slog hovet på stora trumman och lät meddela att prinsessan Madeleine, 41, hennes make Chris O’Neill, 49, och de tre barnen skulle flytta till Sverige i augusti.

– Det är ett beslut som prinsessan och Chris O’Neill har fattat. En del av beslutet är att barnen ska få en svensk uppväxt, sa informationschefen Margareta Thorgren, 60.

LÄS MER: Nya bilderna på Madeleine väcker reaktioner i utlandet

Turerna kring prinsessan Madeleines och Chris O’Neills inställda flytt till Sverige är många. Bild: Jonas Ekströmer/TT

I Stockholm väntar prinsessan Madeleines 400 kvadratmeter stora paradvåning i Hovstallet mitt i Stockholms city. På order av kungen, 77, har hennes bostad lyxrenoverats vid flera tillfällen av Statens fastighetsverk.

När Madeleines samtliga önskemål var tillgodosedda slutade skattebetalarnas nota på över 12 miljoner kronor. Kungahuset ville inte ens betala för Madeleines diskmaskin, vilket även den köptes in för skattemedel.

Nu kan prinsessan stoltsera med en sprillans nyrenoverad och lyxinredd jättebostad i toppklass på Östermalm, stadsdelen som räknas till en av de mest exklusiva i hela landet.

LÄS MER: Prins Harrys och Meghans nya plan – så ska de tjäna miljoner

Prinsessan Madeleine saknade både sina föräldrar och vänner. Hon ville flytta hem – men maken Chris vägrar. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Men våningen i Hovstallet kommer att stå ekande tom.

När prinsessan Madeleine och Chris O’Neill befann sig i Sverige under semestern hände nämligen något märkligt.

Helt plötsligt gick hovet ut och meddelade att prinsessparet nu inte alls skulle flytta hem i augusti – utan istället först någon gång under nästa år.

Majoriteten av hovexperterna synade dock beskedet.

LÄS MER: Carl Philips och Sofias stora glädje efter babybeskedet

Prinsessan Madeleines lyxvåning i Hovstallet har renoverats med skattemedel. Över 12 miljoner kronor har kalaset kostat för lägenheten som nu står tom. Bilder: TT

Journalisterna fick snart information om att det var Chris O’Neill som insett att han aldrig skulle kunna leva i Stockholm, där han blir igenkänd av i princip varenda kotte i huvudstan.

Vid två tillfällen har prinsessmaken, enligt initierade källor, nyligen reagerat på det faktum att han inte är bekväm med den offentligheten som följer när du gifter in dig i en kungafamilj.

Under sommaren fotograferades Chris O’Neill bland annat utan strumpor på lyxkrogen Sturehof under en middag. När bilderna publicerades i kändispressen blev han enligt uppgift ”inte road”.

Vid ett annat tillfälle blev han plåtad i profil på stan med en kemtvättspåse i handen. Inte heller då uppskattade Madeleine-maken uppmärksamheten.

– Det är Chris O’Neill som har satt ner foten. Han vill inte bo i Stockholm där han hela tiden blir igenkänd, konstaterade den rutinerade hovexperten Johan T Lindwall, 51, nyligen i en ingående analys.

LÄS MER: Tv-profil avslöjar hemligheterna om Victoria och Daniel

Prinsessan Madeleine med maken Chris O’Neil under firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Bild: Caisa Rasmussen/TT

Nu kommer hovet med ett nytt besked om framtiden för prinsessan Madeleine och hennes familj.

– Familjen befinner sig just nu i Sverige, men den faktiska flytten är som ni vet uppskjuten till nästa år. Familjen kommer att resa tillbaka till USA inför skolterminen, men vi går inte in på exakt datum, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

LÄS MER; Här festar drottning Silvia loss med Eva O’Neill på hemlig resa
LÄS MER: Så fint firade Victoria prinsessan Christinas 80-årsdag
LÄS MER: Victoria och Daniel lämnar Haga – flyttar in i nytt lyxhus

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen