Nya fräcka hånet mot prins Carl Philip överraskar

Kungafamiljen

Får man skoja om allting?
Ja, i SVT:s Melodifestivalen går det tydligen bra.
Under lördagens sändning skämtades det om prins Carl Philip och korv.

[/caption]

Melodifestivalen är i full gång och på bästa sändningstid under lördagarna kämpas det nu friskt om de åtråvärda finalplatserna.

[/caption]

Melodifestivalen har en hel del år på nacken och anordnades för första gången 1959 och då var det ju Siw Malmkvist, 86, med hennes härliga hit ”Augustin” som vann tävlingen.

LÄS MER: Camilla Parker Bowles okända son träder fram

Det skämtades om prins Carl Philip och korv i Melodifestivalen. Bild: Micke Fransson /TT

På senare år har tv-programmet förvandlats med flera deltävlingar runt om i landet och programledare som tävlar i att vara roligast på scen.

I lördags sändes den tredje deltävlingen från Lidköping och där passade programledarna Jesper Rönndahl, 43, och Farah Abadi, 35, på att skämta om en medlem i kungafamiljen.

Redan under repetitionerna blev journalister på plats förbluffade av vad de fick se.

LÄS MER: Prins Daniels ömma kärleksgest värmde Victoria

Programledarna Jesper Rönndahl och Farah Abadi stod bakom skämtet om Carl Philip i Melodifestivalen. Bild: Jessica Gow/TT
Skämtet gick ut på att om man säger prins Carl Philip tillräckligt snabbt så kan det låta som ”prinskorv Philip”.

– Hmm Farah och Jesper drar ett prins Carl Philip-prinskorv-Philip-skämt 35 varv inför Casanovas nummer och där känner jag att jag var lite för snabb med att säga att de hittat tonen. Det här måste de korta eller bara stryka. Publiken stirrar bara på dem, skriver exempelvis Aftonbladet-skribenten Tobbe Ek.

SVT kan ha lyssnat på journalisten då skämtet markant hade kortats när det var dags för direktsändning,

LÄS MER: Så stöttar drottning Silvia kungen före operationen

Det är än så länge oklart vad prins Carl Philip och den övriga kungafamiljen tycker om skämtet i SVT. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Programledarna Jesper Rönndahl och Farah Abadi har fått kritik för sina skämt och manus. Att folk riskerar att bli en aning upprörda är dock inget som rör dem i ryggen.

– Jag har märkt av att fler har åsikter, och det är ju roligt. Jag nås nästan bara av glada människor, och då blir man glad. Men så finns de de som är sura. Då märker man att det är en ny människa som aldrig någonsin utsatts för min humor – då är det glatt. Kanske vänjer de sig, kanske gör de inte det, jag struntar i det. Jag kan inte ändra mig utefter vad någon som heter Maj-Britt tycker, säger Jesper Rönndahl till Expressen.

Det är inte första gången som Carl Philip hånas och med livsmedel. När prinsen gick på privatskolan Lundsbergs skämtade vissa elever om honom och bananer.

Det hela gick så långt att rektorn var tvungen att ta bort alla bananer från elevhemmet och förbjuda skämtet som spreds likt en löpeld på skolan.

LÄS MER: Drottning Margrethes egna ord om infekterade familjebråket
LÄS MER: Kungens läkare talar ut om regentens hjärtoperation
LÄS MER: Bild-Extra: Här gnuggar Victoria näsan i Nya Zeeland

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen