Oro för prinsessan Christina efter nya bilden: "Kan inte gå?"

Kungafamiljen

Vad är det som händer?
En ny bild på prinsessan Christina får många att undra.
Nu växer oron för kungens älskade syster.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2024-01-31

Kungens, 77, storasyster prinsessan Christina, 80, har under alla år varit ett stort stöd för både monarken och drottning Silvia, 80.

[/caption]

Det är till Christina som kungen vänder sig till när han behöver rådgivning och prata med någon han litar på fullt ut.

LÄS MER: Prinsessan skiljer sig – maken påkommen med yngre älskarinna

Nu undrar många: vad har hänt med kungens älskade syster prinsessan Christina? Bild: Claudio Bresciani/TT

Dessvärre har prinsessan Christina flera gånger drabbats av svår sjukdom.

Under år 2010 fick hon diagnosen bröstcancer.

Prinsessan tog sig igenom krisen och trots tre operationer, strålning och cellgiftsbehandling vände hon diagnosen till något positivt genom att engagera sig i frågan och sprida kunskap om bröstcancer.

LÄS MER: Madeleines make påkommen på Ica – 35-årig kvinna träder fram

Prinsessan Christina har drabbats av cancer flera gånger. Bild: Hossein Salmanzadeh/TT
Men för sex år såg det riktigt illa ut igen.

– Prinsessan Christina, Fru Magnuson, har sedan oktober behandlats för blodcancer med regelbunden cellgiftsbehandling. Behandlingen har gått bra. Men Prinsessans blodcancer kan inte botas med denna behandling eftersom den uppstått i benmärgens stamceller som är motståndskraftiga mot cellgifter, skrev hovet i ett uttalande i mars 2017.

Glädjande nog skulle kungen syster besegra cancern och ett par år senare kom en positiv nyhet.

– Det senaste är att hon är återställd och att hon mår bra, sa hovets informationschef Margareta Thorgren, 60, till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Bilden avslöjar: Kungens fest med utpekade älskarinnan på slottet

Prinsessan Christina och maken Tord Magnuson brukar normalt posera för fotograferna, som här vid kungens middag för Nobelpristagarna 2023. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sedan dess har vi sett prinsessan Christina på en mängd offentliga tillställningar, bland annat under Nobelfestligheterna.

Men under tisdagen och galamiddagen för Frankrikes presidentpar förvånades många över att prinsessan Christina inte syntes till när gästerna anlände till slottet.

Vimmelfotograferna ställde sig direkt frågan – varför saknades älskade storasyster?

LÄS MER: Bild-Extra: Drottning Silvias succé på kungliga superfesten

När kungafamiljen gjorde entré till galamiddagen på Kungliga slottet under tisdagskvällen var prinsessan Christina som bortblåst. Bild: Jessica Gow/TT

Nu framkommer det att prinsessan Christina trots allt var med under själva middagen – även om hon inte sågs till då gästerna poserade för pressen.

– Denna gång lyste hon med sin frånvaro, i alla fall där. Det var nästan så att man hoppade till – Christina räknar man ju med! Men prinsessan hade inte valt att stanna hemma. På bilderna som är fotade inifrån matsalen ser vi nämligen henne sitta där – bara någon meter från president Emmanuel Macron, rapporterar Svensk Dam.

I sociala medier uttrycks nu en stor oro för prinsessan Christina.

LÄS MER: Drottningen i otrohetsskandal – nu har mannen blivit avskedad

Prinsessan Christina fångas här på bild vid bordet under galamiddagen. Men varför poserade hon inte framför fotograferna med de övriga gästerna? Bild: Jessica Gow/TT

Flera frågar sig om prinsessan Christina smög in på festen för att undvika media innan själva middagen. Och i så fall varför kungens syster skulle agera på det sättet?

– Vad är det som har hänt? Hon och maken brukar ju alltid posera på bild? Kan hon inte gå längre, eller vad är det som händer? skriver en person.

– Jag tycker det känns lite olustigt. Christina har i alla år varit med på fotografierna och så plötsligt är hon puts väck. Hoppas hon inte har blivit dålig igen eller något sånt, skriver en annan.

LÄS MER: Sanningen om Madeleines och Chris uppbrott: ”En tragedi”
LÄS MER: Sjuka prinsessan Désirée vårdas i speciellt hem hos kungen
LÄS MER: Prins Carl Philips egna ord om det fasansfulla cancerbeskedet

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen