Prins Carl Philips comeback på racerbanan

Znyheter

Tillbaka på banan.
Prins Carl Philip har återigen tävlat i racing.
Kungligheten återvände till sportbilarna från sin familjepaus.

[/caption]

Prins Carl Philip, 40, meddelade tidigare i år att han skulle ta ett uppehåll från racingen för att kunna fokusera mer på sin familj.

[/caption]

Prinsen som är en hängiven bilförare valde moget nog att prioritera sin hustru, prinsessan Sofia, 34, och parets två små barn prins Alexander, 3, och prins Gabriel, 1, framför tävlandet. Uppehållet ska dock betraktas som en paus påpekade prinsen som inte vill släppa kontakten med sporten.

LÄS MER: Tortyrdömd man bara meter från lille prins George

Och nyligen gjorde prinsen en liten comeback i racingsammanhang. Han var prisutdelare i klasserna DD2 och Rotax Max under kartingtävlingen Lidköping Open.

Prins Carl Philips stora hobby är motorsport.

Dessutom deltog Carl Philip i ett av loppen, enligt hovets hemsida, rapporterar Svensk Damtidning.
– Efter en fin sommar är jag glad att vara tillbaka på racingbanan. Denna gång för att lyfta nya talanger under Prins Carl Philips Racing Pokal, skrev Carl Philip själv på prinsparets eget Instagram-konto.

LÄS MER: Carl Philips och Sofias tråkiga kärleksfiasko

Det är prins Carl Philip själv som instiftat priset och syftet är att lyfta unga gokart-talanger så att de kan ta nästa steg i sina racingkarriärer.

Priset instiftades 2013 och i gokart-världen är det ett mycket prestigefyllt pris.
– Det finns många stora tävlingar i Sverige men Carl Philips Racing Pokal är något alldeles extra, säger SM-mästaren i gokart 2017 Caesar Kristiansson, 14, till Allt om Kungligt.

Carl Philip tar motorsporten på stort allvar och går alltid in för att vinna.
De tre bästa förarna i respektive klass får förutom en pokal dessutom chansen att testköra racerbilar och gå en licenskurs på Gelleråsens racingbana.

LÄS MER: Kungen avbröt plötsligt semestern på Öland

– Prinsen ska ha stor kredd för sitt engagemang och hans närvaro vid tävlingen. Det betyder mycket för ungdomarna och även för deras föräldrar. Han ställer upp på bilder med de unga racingstjärnorna och är alltid lika trevlig, säger Benny Kristiansson, 63, från Kristianstad till Allt om Kungligt.

LÄS MER: Victorias svåra dilemma med prins Oscar
LÄS MER: Noppes änka redo att möta stora kärleken igen
LÄS MER: Kungafamiljen chockad – nära vännen drabbad av stroke

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter