Prins Carl Philips livräddande insats till havs

Kungafamiljen

En prins och en hjälte.
Tänk att bli räddad till livet av Carl Philip.
Kungligheten har praktiserat som sjöräddare.

[/caption]

Prins Carl Philip, 40, är reservofficer i marinen och har en gedigen utbildning som båtförare från sin värnplikt.

[/caption]

Därför är det ingen vågad gissning att prinsen tyckte det var både ett angeläget och angenämt uppdrag att få inviga den nya flytande sjöräddningsstationen vid Hammarbyslussen i Stockholm, inrymd i en 18 meter lång ombyggd före detta eventbåt vid namn ”Sea Lounge / Sea Eagle”.

LÄS MER: Meghan Markle attackerad av toppolitiker

Men prinsen gjorde mer än klippte band och höll tal. Han var även ute med representanter för Sjöräddningssällskapet och övade sjöräddning ute på Lilla Värtan utanför centrala Stockholm.

Prins Carl Philip anländer till invigningen vid Hammarbyslussen.

Prinsen fick bland annat prova på att köra den så kallade rescue runnern (en räddningsvariant av vattenskoter), och självfallet klarade Carl Philip det galant.

LÄS MER: Prins Daniels nya avslöjande om dödliga sjukdomen

Det rådde inget tvivel om att det var en tacksam prins som invigde, han är mycket marint intresserad och kungligheten förstår vikten av det arbete som Sjöräddningssällskapet genomför.
– Härmed inviger jag det nya stationshuset på Räddningsstationen Stockholm, sa prinsen och kapade en blågul tamp, skriver Svensk Damtidning.

Prins Carl Philip fick bära en röd livräddningsväst under invigningen.
LÄS MER: Prinsessan Sofias superstylist får nytt toppjobb

Svenska Sjöräddningssällskapet är en frivilligorganisation som grundades redan 1907. Längs med våra kuster finns 73 räddningsstationer. Det finns närmare 2 300 frivilliga sjöräddare i sällskapet och samtliga är beredd att rycka ut för att rädda folk i sjönöd.
– Jag blev djupt imponerad av den kompetens och det engagemang som besättningen gav prov på. Svenska sjöräddningssällskapet är en organisation som verkligen gör skillnad. Jag kommer att följa er i framtiden och vem vet, kanske även jag kommer att behöva hjälp en dag, konstaterade prins Carl Philip som rivstartade höstens arbete med det angelägna besöket.

LÄS MER: Prins Harrys rörande hälsning till mamma Diana
LÄS MER: Noppes änka redo att möta kärleken igen
LÄS MER: Drottning Margrethe om fasorna i barndomen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen