Prins Charles grymma svek mot prinsessan Diana

Znyheter

Hela världen var i chock.
För 23 år sedan omkom prinsessan Diana i en bilolycka.
Prins Charles valde att hantera den fruktansvärda händelsen på ett alldeles speciellt sätt.

[/caption]

En lyckligt kär Diana var i Paris med sin älskade Dodi Fayed. De hade njutit av en fantastisk middag på Hôtel Ritz, där de även bodde.

[/caption]

När de sedan försökte fly bakvägen från paparazzis blev det gasen i botten och bilen kraschade i en av Paris tunnlar. Det det visade sig att föraren Henri Paul hade druckit stora mängder alkohol innan han satte sig bakom ratten. Både föraren och Dodi omkom omedelbart och prinsessan avled på väg till sjukhuset.

LÄS MER: Madeleines kärleksmeddelande till Chris bästa vän

Prins Charles och prinsessan Diana hade stora problem i sitt äktenskap.

Det som få vet är hur prins Charles, 71, valde att hantera beskedet. Han fick samtalet ingen vill få när han var på slottet Balmoral tillsammans med sina söner prins William, 38, och prins Harry, 35. Ett samtal som han tvingades vidarebefordra till sina barn.

De båda hamnade givetvis i chock men när den lagt sig ville prins Harry då tolv år gammal följa med ner till Frankrike och hämta hem sin moder. Men Charles sa nej. Han lät inte sonen besöka sin mamma en sista gång.

LÄS MER: Fina överraskningen för prins Gabriel på födelsedagen

Den sista bilden av prinsessan Diana tas av en övervakningskamera på Hotel Ritz i Paris. Kort därefter förolyckas hon i en bilolycka.
Detta har Harry fått leva med.

– Jag kan lugnt säga att efter att jag förlorat min mor vid 12 års ålder och stängt av alla känslor i över 20 år, har det haft en ganska allvarlig inverkan på både mitt privatliv och arbete. Jag var nära att bryta ihop vid flera tillfällen, alla lögner och missuppfattningar trängde sig på från alla håll, har Harry berättat tidigare.

LÄS MER: Så kan prinsessan Diana återförena prinsarna

Prins Harrys har berättat om sorgen efter sin älskade mamma och frågan är om det engelska kungahusets beteende efter prinsessan Diana spelade roll när han bestämde sig för att lämna den brittiska monarkin?

Han fortsatte:

– Plötsligt började all denna sorg som jag aldrig bearbetat att bubbla upp och jag förstod att det faktiskt var en hel del saker som jag måste ta itu med. Jag hade vägrat tänka på min mamma under 20 år, jag trodde bara att det skulle göra mig ledsen.

LÄS MER: Nya superfina bilderna på prins Gabriel

Prinsessan Diana med sina två söner prins Charles.

Hur mycket detta har påverkat hans val i dag vet vi inte. Men faktum är att han vänt hela den engelska monarkin ryggen.

Troligtvis känner han ett förakt och stor besvikelse över hur kungahuset behandlade hans älskade mamma.

LÄS MER: Märtha Louise om första kärleksmötet med shamanen
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias nya supercoola stil
LÄS MER: Prinsessan Sofia blir tv – stjärna med Renée Nyberg

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter