Harry och Meghans tuffa beslut om Archie kan förändra allt

Znyheter

Det har snart gått ett halvår sedan Meghan och Harry bröt sig ut från det engelska kungahuset.
Nu avslöjas dock att det engelska hovet fortfarande har deras lille son Archie i ett fast grepp.
Det innebär att prinsparet kan komma att agera mot monarkin.

[/caption]

Först ville hon in i de kungliga salongerna, men väl på plats gjorde hon allt för att komma därifrån. Meghan Markle, 39, styr sin lilla familj med hjärnhand men en sak rår hon inte på.

[/caption]

2018 fick vi bevittna ännu ett magiskt prinsbröllop inom det brittiska kungahuset. Prins Harry, 35, hade funnit sin kärlek i skådespelerskan Meghan Markle. Allt verkade för bra för att vara sant, vilket skulle visa sig vara rätt.

LÄS MER: Meghans oväntade drag kan avslöja framtidsplanen

När prins Harry gifte sig med Meghan hade ingen en susning om Megxit-skandalen som skulle följa.

Det började gnissla redan när den gravida hertiginnan närmade sig födseln av deras son, Archie, 1. Ingen fick veta om eller när hon hade fött. Ett hemlighetsmakeri som skulle eskalera.

De två prinsparen, Fab Four, verkade från en början skapa något dynamiskt tillsammans men skenet skulle bedra. I våras stod det klart att Meghan hade fått nog. Hon ville fly från England och tog med sig sin prins och son till drottningen Elizabeths, 94, stora sorg.

LÄS MER: Haakons och Mette-Marits glädje: tillökning i familjen

I USA har prins Harry och Meghan fått en betydligt friare tillvaro och är numera grannar med framgångsrika tv-personligheter och filmstjärnor.
Det var en drottning som verkligen hade försökt att tillgodose Meghans olika viljor. Bland annat såg hon till att låta henne få en mycket speciell titel. Hon blev hertiginnan av Sussex. Ingen annan kvinna inom det engelska kungahuset har blivit tilldelad den.

Endast en man tidigare har innehaft titeln, prins Augustus Frederick, son till George III. Han erhöll titeln 1801. Augustus blev känd för att stå upp för orättvisor mot judar och katoliker och förtalade slaveri. En titel som skulle kunnat passat Meghan perfekt att bygga vidare på i dagens samhälle.

LÄS MER: Prinsessan Sofia blir tv-stjärna med Renée Nyberg

Även om prinsparet nu njuter av sin nyfunna frihet finns det regler om sonen Archies framtid som de måste ha i åtanke.

Men sen kom Megxit.

Efter tillflykten till Kanada har de sedan en tid landat I USA och mitt i Los Angeles där de är granne med den nära vännen Oprah Winfrey, 66.  Meghan har börjat med politisk aktivism och meddelat att hon ställer sig bakom de svartas rättigheter och troligtvis även kommer att rösta. Det är kutym att de kungliga ska vara opartiska, men i och med utträdet från det engelska kungahuset anser Meghan sig vara fri som vinden.

LÄS MER: Victoria på romantisk kärleksfest i slottspark

Enligt en omskriven lag från 2013 måste Archie be om lov när han ska gifta sig.

Samtidigt som prinsparet allt mer bryter sig loss från det engelska hovets stenhårda traditioner sitter deras son, Archie Mountbatten-Windsor, i en knepig sits. Han har nämligen enligt lag giftasförbud. Det innebär att den lille kungligheten när dagen är kommen inte kan gifta sig med vem han vill.

Archie är för närvarande nummer sex i tronföljden och enligt en omskriven lag som gjordes 2013, Succession of the Crown Act rule, måste han be om giftaslov. Detta kan ingen stridslysten mamma i världen ändra på. Men om han av någon anledning skulle bli nummer sju eller längre ner i tronföljden är han fri att välja den han vill.

LÄS MER: Kungaparets oväntade beslut – flyttar igen

Frågan är hur Archies föräldrar kommer tackla frågan och de kan kommas ställas inför ett svårt beslut.

Redan när prins Charles, 71, tillträder blir han automatiskt nummer fem. Men det som skulle kunna fria honom är om någon av hans kusiner, prins George, 7, prinsessan Charlotte, 5 eller prins Louis, 2 får egna barn innan. Eller om nu prins William, 38, och hans Kate, 38, väljer att skaffa flera barn.

Om Harry och Meghan dessförinnan vill att deras son ska få samma frihet som de själva åtnjuter kommer de troligtvis tvingas ta ett jobbig beslut.

LÄS MER: Prinsessan Leonores tuffa utmaning väcker oro
LÄS MER: Familjens fina stöd till prins Joachim efter sjukdomsfallet
LÄS MER: Strålande glad Victoria på hemlig möhippa

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter