Prinsessan Birgitta: "Min hjärtevän blev mördad!"

Kungafamiljen

En fasansfull upplevelse.
Prinsessan Birgitta avslöjar det brutala ödet för hennes italienska romans.
Hon berättar sanningen om händelsen som förändrade allt.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2019-10-29

Hon har aldrig tvekat att gå sin egen väg och i vissa avseenden kan prinsessan Madeleine, 37, jämföras med dåtidens Birgitta. Dock var kanske prinsessan Birgittas aptit för män mer explicit och varierad jämfört med Miami-prinsessans som ju numera är en stadgad familjemoder.

Prinsessan Birgittas älskare blev mördad.

LÄS MER: Sanningen bakom drottningens James Bond-film

Prinsessan Birgittas alla romanser uppmärksammades ofta i medierna i början av 60-talet och hon sällskapade en tid med numera framlidne hockey-legendaren Sven Tumba.

Sommaren 1959 blev Birgitta mer än lovligt förtjust i prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen. Det möttes på ett cocktailparty.
– Jag blev blixtkär och efter tre veckor visste jag att jag skulle gifta mig med honom. När jag kom hem till Sverige satt Nenne och min syster Désirée och väntade på mig. De tittade på mig och sa att de tyckte jag hade blivit lite konstig. Då tog jag upp ett fotografi jag fått av honom och sa ”jag måste gifta mig med den här mannen”. Han hade inte frågat eller någonting, men jag bara visste det, berättar prinsessan Birgitta för Svensk Damtidning.

Nu berättar Birgitta för första gången om dramat.
LÄS MER: Meghans succé – möttes av jubel på Royal Albert Hall

Men, så som det kunde vara på den tiden för prinsessan Birgitta, dök det upp en annan kavaljer.

Under sommar-OS i Rom 1960 mötte hon en stilig italienare som dessutom var charmig som bara vackra män från medelhavsregionen har förmågan till.
– Det var tre dagars kärlek och han var min dröm-man, säger Birgitta och ler och berättar att hon fick en vacker sigillring av den italienske charmören.

Prinsessan Birgitta med de tre andra Haga-sessorna.

Ringen kom dock att bli ödesdiger. När Birgitta återvände till Stockholm och träffade sin ordinarie kavaljer, prins Johann Georg, som sedermera blev hennes make, svartnade hans blick när han upptäckte sigillringen.
– Han tog den av mitt finger och bara slängde bort den. Sedan friade han i köksingången på slottet. Det var en bedrövlig plats att fria på, säger Birgitta och skrattar.

LÄS MER: Hjälm på när Victoria besökte Motala

Prinsessan Birgitta lever på Mallorca där hon gärna spelar golf.

För den vackre italienaren blev ödet desto grymmare.
– Han blev mördad, säger prinsessan Birgitta utan vidare spisning.

LÄS MER: Kungen och Victoria på kröningen i Japan
LÄS MER: Eva O’Neill visar upp glammiga galagarderoben
LÄS MER: Glädjebeskedet om prinsessan Christina

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen