Prinsessan Sofia strålade glatt i Värmland

Znyheter

Det var en skinande glad Sofia, vädret till trots, som tillsammans med sin man prins Carl Philip intog sitt hertigdöme, Värmland.

[/caption]

Det blev ett kärt återbesök för prinsparet. Och nu i kunglig tjänst, vilket är raka motsatsen till det som kung Carl Gustaf, 74, förmedlade för ett år sedan.

[/caption]

Då betonade vår regent att den huvudsakliga representationen skulle skötas av kungaparet och kronprinsessan Victoria, 43, tillsammans med prins Daniel, 47.

Men nu har coronan slagit till med full kraft och dessutom är prinsessan Madeleine, 38, helt frånvarande, vilket innebär att prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 35, har fått kavla upp ärmarna och rycka ut allt mer i monarkins tjänst.

LÄS MER: Drottning Silvias djupa sorg efter sin älskade bror

Prinsparet på besök i Värmland, landskapet som de är hertig respektive hertiginna av.

Prinsparet hade anlänt till Värmland redan dagen innan det officiella besöket inleddes. Natten tillbringades i den pampiga gästvåningen hos landshövding Georg Andrén, 60. Han bor i ett gult vackert residens vid Klarälven.

Carl Philip och Sofia hade med all säkerhet en härlig kväll och en god natts sömn som gjorde dem riktigt laddade inför den stora dagen.

LÄS MER: TV4 anklagas för kunglig historieförfalskning

Prinsparet tar allt större ansvar som kungligheter och prinsessan Sofia är populärare än någonsin.
Värmlandsresan är en del av de kungliga länsbesöken. Meningen är att kungafamiljen ska ut till alla våra 21 län och visa sin uppskattning samt stötta under den rådande pandemin.

Hade detta varit för ett år sedan skulle prinsparet inte varit med. Men nu ser det annorlunda ut. Kungen behöver all hjälp han kan få.

Glädjande nog fick prinsparet även välja sina besök. Att det första länet blev Värmland är ingen överraskning då Carl Philip och Sofia är hertig och hertiginna av just det landskapet.

LÄS MER: Victoria strålade glatt vid besöket i Södermanland

Under sitt besök i Värmland besökte prinsparet en mat- och vingård där äppelmust tillverkas.

Det blev en fantastisk dag trots att paraplyer blev nödvändigt. Att vården stod som huvudfokus under besöket gladde nog prinsessan extra mycket.

På agendan stod att bland annat besöka Centralsjukhuset i Karlstad. Sofia gick som bekant tidigt under pandemin in och hjälpte till på golvet på Sophiahemmet. Nu fick hon ta del av liknande verksamheter och erfarenheter på andra platser.

Bland annat träffade prinsessan sjuksköterskorna Mia och Isabelle. De hade säkert mycket att prata om kring detta ämne som Sofia så starkt engagerar sig i.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines tuffaste tid någonsin

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått allt mer framträdande roller i kungahuset.

Prinsessan Sofia var som alltid elegant klädd. Dagen till ära valde hon en svart stickad polotröja och en beige plisserad vadlång kjol. Över det en randig statement-kappa.

Prins Carl Philip bar en mörk tight kavaj och gråa byxor och dagen till ära en klarblå slips.

LÄS MER: Kungaparet mitt i en mordutredning

Prinsessan Sofia valde var klädd i en svart stickad polotröja och en beige plisserad vadlång kjol.

Nästa länsbesök för prinsparet är den 19 november. Då besöker de Sofias älskade Dalarna där deras yngsta son, prins Gabriel, 3, är hertig.

LÄS MER: Drottning Silvias ånger – övergav barnen som små
LÄS MER: Drottning Elizabeth kliver in i hetluften igen
LÄS MER: Stor sorg efter pop-prinsens plötsliga död

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter