Prinsessan Sofias fina insats på tv-galan som hyllade hjältar

Znyheter

Prinsessan Sofias fortsätter att stötta och hjälpa.
Under ”Svenska hjältar”-galan tackade hon Emma Schols, som riskerade sitt eget liv när hon räddade sina sex barn under en intensiv brand.

[/caption]

Prinsessan Sofia, 36, har under hösten suttit med i juryn för Aftonbladets ”Svenska hjältar”. Under den TV3-sända galan riktade hon ett stort tack till Emma Schols som räddade sina barns liv och blev svårt brännskadad under den beundransvärda insatsen.

[/caption]

– Jag fick möjlighet att framföra allas vårt tack till alla som kämpar inom vård och omsorg under pandemin. Dessutom var det en stor ära att få hylla Emma Schols som blev Årets Livräddare. En väldigt stark berättelse, skriver prinsessan Sofia på prinsparets Instagram-konto. 

Men prinsessan Sofia har hunnit mer fler uppdrag.

LÄS MER: Här är kungligheterna som kommer vaccineras

Prinsessan Sofia tackade Emma Schols som blev årets livräddare under galan.

Nyligen strålade den vackra kungligheten när hon och prins Carl Philip, 41, anlände till Stockholms slott. Sofia iklädd en röd-blå-rutig kappa och utsläppt hår. Under kappan kunde vi skymta den söta, lilla gravidmagen.

Det har snart gått en vecka sedan beskedet kom att prinsessan är havande. Prinsfamiljen som är fyra ska snart bli fem.

– Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3. En ny liten medlem till vår familj, meddelade prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Instagram.

LÄS MER: Charlènes nya chockerande look väcker frågor

Även kungahuset uppmärksammar prinsessan Sofia fina medverkan i tv.
Det kom som en gåva att mitt i denna svåra tid ha något fint att se framemot. Detta bekräftade även hovet.

– Det är ett glädjebesked att prinsparet nu väntar barn i en tid som annars har varit rätt så dyster, ett barn är ju alltid ett välkommet sådant, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren, 57.

LÄS MER: Harry och Meghan skriver kontrakt med svenska Spotify

Prinsessan Sofia har anledning att vara stolt. Under julen uppmärksammas hennes fina insatser inom vården i både TV4:s och SVT:s kungliga program.

Några veckor innan det glada beskedet meddelades att både Carl Philip och Sofia insjuknat i covid-19. De är nu lyckligtvis friskförklarade. Det var därför extra roligt att se prinsparet på slottsbacken för att få två små granar till sina barn. Enligt traditionen sedan 50 år tillbaka tar någon eller några från kungafamiljen emot granarna till kungliga slottet.

Granarna delas ut av studenter i jägmästarprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet. Varje litet kungabarn får en egen gran. Nu gick prinsessan Sofia och prins Carl Philip hem med två små kungsgranar och med tanken att nästa år blir det tre. Den stora granen på Villa Solhem hade prinsen redan burit in och det sägs att den var tyngre än han anat.

LÄS MER: Victorias snabba covid-19-agerande för Estelle

Nyligen stod det klart att prins Carl Philip och prinsessan Sofia ska bli föräldrar för tredje gången.

Händelsen lades även upp på Instagram.

– I dag tog prinsparet emot studenter från jägmästarprogrammet vid SLU som traditionsenligt besökte Kungliga slottet för att överlämna ett antal julgranar. Traditionen har pågått sedan 60-talet och har också̊ givit namn åt kungsgranen, vilken tidigare var mer känd som nordmannsgran, skriver kungahuset på sitt Instagramkonto.

LÄS MER: Prinsessan Christinas efterlängtade comeback stoppad
LÄS MER: Chocken: Prinsessan Märtha Louise är bankrutt
LÄS MER: Prins William och familjen trotsade pandemin

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter