Så blir prins Julians kungliga dop – alla detaljerna klara

Znyheter

En ceremoni som det anstår en kunglighet.

Nu börjar detaljerna klarna kring dopet av prins Julian klarna.

Allt om Kungligt ger dig detaljerna till högtiden som hela Sverige väntar på.

[/caption]

Det var en obeskrivlig lycka för prins Carl Philip, 42, och prinsessan Sofia, 36, när de fick sitt tredje barn på Danderyds sjukhus.

[/caption]

Det vackra paret välsignades återigen med en liten pojke och hela kungafamiljen gladdes åt den nye medlemmens ankomst.

LÄS MER: Drottning Margrethes hemliga överraskning för danskarna

Prins Julian har precis anlänt till världen. Här lämnar prinsparet Danderyds sjukhus där förlossningen ägde rum.

För prinsparet betyder det oerhört mycket att få se den lilla familjen växa ytterligare och det gick inte att ta miste på stoltheten när prins Carl Philip varsamt bar sin lille son i en baby-stol när trion lämnade BB.

Prinsessan Sofia var anmärkningsvärt fräsch efter förlossningen och inget tycks beröra den vackra dalkullan som ju är vältränad som få.

Nu började det dra ihop sig till dop av lille Julian Herbert Folke Bernadotte. Den unge prinsen må inte få något framtida apanage eller bära rätten att kalla sig kunglig höghet, men det betyder inte att dopceremonin blir nedtonad eller inte vacker.

LÄS MER: Prins Harrys fräcka lögn avslöjad av Meghan

Kungen bestämde tidigare att prins Julian inte ska tillhöra kungahuset och det kan vara en av anledningarna till att dopet inte sänds i tv.
Kung Carl Gustaf, 75, är ytterst mån om att ceremoniella högtider ska vara just högtider. Vår monark har klokskapen att inse hur viktig den delen av monarkin är och han är i sin visdom även varse om att undersåtarna älskar och förväntar sig pompa och ståt när de kungliga firar sina familjehögtider.

Boka redan nu in lördagen den 14 augusti i era kalendrar. Då sker dopet i vackra Drottningholms slottskyrka. De inbjudna gästerna anländer klockan 11 och en timme senare, exakt klockan tolv, starta ceremonin då den unge prinsen ska tas upp i den kristna gemenskapen.

LÄS MER: Carl Philips och Sofias fantastiska sommarlycka med barnen

Prins Alexander och prins Gabriel gullar med sin lillebror prins Julian.

Det blir i gängse ordning två av hovförsamlingens högsta präster som förrättar dopet. Överhovpredikanten och biskopen Johan Dalman, 61, och pastorn i kungliga hovförsamlingen, ordinarie hovpredikant Michael Bjerkhagen, 54, kommer ansvara för ceremonin.

Drottning Silvia, 77, är extra förtjust i Michael Bjerkhagen och det tisslas och tasslas om att drottningen ställde som krav att just han skulle få vara en del av ceremonin.

Obegripligt nog blir det ingen direktsändning av ceremonin i tv, men ett fåtal betrodda journalister kommer få förmånen att vara på plats i kyrkan för att kunna rapportera om den vackra ceremonin.

LÄS MER: Prins William rasande efter de hemska påhoppen

Pappa prins Carl Philip myser med sina söner; Alexander, Julian och Gabriel.

Efter en timme fylld av intagande och fagra ritualer är dopet över och då väntar kungens och drottning Silvias mottagning på Drottningholms slott för inbjudna gäster, skriver Expressen.

När väl prins Julian är upptagen i den kristna gemenskapen genom det av Gud instiftade sakramentet väntar ytterligare lite mammaledighet för prinsessan Sofia som så vackert månar om sin son.

Prinsessan Sofia avstod ju, klokt nog, Victoriakonserten på Öland nyligen för att istället kunna ge omvårdnad och kärlek åt sin lille pojke.

LÄS MER: Efter krisen: Madeleines återförening med maken Chris

Drottning Silvia och prinsessan Sofia med prins Gabriel efter hans dop 2017.

Prins Julian må få ett fulländat och vackert dop men dessvärre blir han, som nämnts ovan, inte en del av kungahuset – men han tillhör självfallet kungafamiljen.

För prinsen innebär detta att han inte hyser någon rätt till att uppbära apanage och han får inte heller titulera sig kunglig höghet men var förvissade om att han är en älskad medlem av kungafamiljen.

LÄS MER: Grevinnan Alexandra talar ut om sina skönhetsoperationer
LÄS MER: Nya chockerande detaljerna om prinsessan Dianas död
LÄS MER: Allt om Victoria och Daniels lyxiga skärgårdsdröm

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter