Sjuka Mette-Marit tvingas akut återvända till Norge

Znyheter

Stora dramatik i det norska hovet.
Kronprinsessan Mette-Marit tvingas avbryta sin semester och återvända hem till Norge.

Den sjukliga kungligheten hade inget val.

[/caption]

Kronprinsessan Mette-Marit, 48, lider sedan flera år tillbaka av den obotliga sjukdomen kronisk lungfibros. Den vackra kungligheten har nästintill fullständigt dragit sig tillbaka från offentligheten och kungliga uppdrag.

[/caption]

Hon är helt enkelt för svag på grund av sin sjukdom som gör att hon har svårt med sin andning och sin ork. På sikt kan Mette-Marit tvingas till en lungtransplantation.

LÄS MER: Så fint hedrade prins Carl Philip och Sofia sin döde vän

Kronprinsessan Mette-Marit tvingades avsluta sin semester och åka hem till Norge. Bild: TT

Vi svenskar kan dock glädja oss åt att kronprinsessan och hennes make, kronprins Haakon, 48, kommer till Sverige i vår på ett officiellt besök då man ska hälsa på kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48. Måtte nu Mette-Marit bara vara frisk nog för Sverigeresan som förutom ett besök i Stockholm avslutas med ett besök i Göteborg.

Nu var Mette-Marit och hennes make på semester utomlands när paret plötsligt tvingades avbryta resan för att återvända hem till Norge. De norska kungligheterna hade helt enkelt inget val.

Den norska kungafamiljen har befunnit sig på en privat semester på hemlig ort utomlands i akt och mening att fira kung Harald, 85, som nyligen fyllde år.
– Hans majestät kungen har bjudit sin närmaste familj på en vinterferie utomlands i samband med sin 85-årsdag, uppgav det norska hovet då, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Victoria och Daniel dementerar intensiva skilsmässorykten

Kronprinsessan Mette-Marit är drabbad av en lungsjukdom vilket gör henne svag. Bild: TT
Men plötsligt kom beskedet – kronprins Haakon och hans vackra hustru måste återvända till Oslo, det uppger hovet för den norska nyhetsbyrån NTB.

Det är världsläget och det otäcka kriget i Ukraina som ställer till det. Det spända säkerhetsläget kräver att någon kan vara aktiv som statschef i vårt stolta grannland.

Det här innebär att kronprins Haakon med omedelbar verkan axlar rollen som riksföreståndare – kronprinsregent heter det i Norge.

LÄS MER: Prinsessan Estelle fyllde 10 år – så härligt firades hon

På grund av kriget i Ukraina åkte kronprinsparet direkt tillbaka till Oslo. Bild: TT

Kronprins Haakon har den senaste tiden blivit van att inneha den rollen då kung Haralds hälsa är alltmer vacklande. Kungen har tvingats till flera sjukhusvistelser och oron i Norge är stor.

Norrmännen får trösta sig med att kronprins Haakon gör ett utmärkt jobb och stabiliteten i vårt grannland är inte hotad.

LÄS MER: Camillas brutala sågning av Meghan Markle
LÄS MER: Kronprins Haakons hisnade äventyr i norska Bergen
LÄS MER: Så blir Victoria och Daniels framtid – kungahuset berättar

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter