Sofias fina tröst till Carl Philip efter svåra bakslaget

Kungafamiljen

Hon finns där för honom.
Prins Carl Philip har åkt på en riktigt tung smäll.
Prinsessan Sofia gör nu allt för att stötta sin stilige make.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-01-25

A match made in heaven. Prins Carl Philip, 43, och prinsessan Sofia, 38, är strålande vackra tillsammans. Även om de tu är bildsköna likt Hollywoodstjärnor så är ändå det vackraste med makarna den innerliga kärlek som de hyser till varandra.

[/caption]

Det strålar verkligen om paret. Fastän de har strävat på i ganska många år vid det här laget och välsignats med tre barn så finns det inget som tyder på att känslorna svalnat. Tvärtom.

LÄS MER: Tråkiga beskedet för prinsessan Estelle: ”Tyvärr!”

Sedan prinsessan Sofia kom in i prins Carl Philips liv har det hänt saker. Det blev exempelvis stort jubel när prinsparet delade ut pris på QX-galan på Cirkus i Stockholm. Bild: TT

Prinsparet ser alltid nyförälskade ut och det går nästan att ta på den kärlek som så uppenbart råder mellan dem. Likt trånsjuka tonåringar kan de förälskade turturduvorna inte få nog av varandra.

Det är så vackert att se och de utgör verkligen en prydnad för kungahuset.

Därtill har ju prinsessan Sofia verkligen gjort succé i sin kungliga roll. Det känns så avlägset idag men en gång i tiden var den vackra dalkullan faktisk ifrågasatt.

Det fanns mången belackare kring hovet som inte tyckte det passade sig att den tidigare glamourmodellen och dokusåpadeltagaren från Älvdalen i Dalarna skulle bli kunglig.

LÄS MER: Victoria och Daniels glädjande babybesked på Haga slott

Prinsessan Sofia har fått prins Carl Philip att blomma ut och bli mer självsäker. Bild: Pontus Lundahl/TT
Carl Philip brydde sig inte om kritiken – det var Sofia han ville ha, kosta vad det kosta ville.

Det finns till och med uppgifter om att prinsen var redo att ge upp sina kungliga privilegier och till och med sin prinstitel för sin kärleks skull.

Kärleken segrade. Kung Carl Gustaf, 76, insåg att prinsen var djupt förälskad och gav sin välsignelse. Paret fick varandra vid ett sagobröllop i juni 2015.

Sedan den dagen var prinsessan Sofia kunglig och hon har skött sina plikter med den äran. Faktum är att Sofia är vår mest uppmärksammade kunglighet i ett internationellt perspektiv sedan salig Folke Bernadottes dagar.

LÄS MER: Prinsessan Estelles nära vän drabbad av otäckt trauma

Prins Carl Philip är mycket intresserad av matlagning och följde de svenska kockarnas kamp i Lyon. Bild: Anders Wiklund/TT

Under den förhatliga coronapandemin började prinsessan Sofia arbeta som volontär inom vården. Passande nog var hon på Sophiahemmet och hjälpte till med allehanda ting.

Hennes osjälviska insats har hyllats rättmätigt – världen över! Självaste WHO-chefen uppmärksammade den svenska prinsessan som blev omskriven från New Delhi till Moskva.

Prinsessan Sofia placerades på listan över de mest banbrytande kvinnorna i samband med att brittiska Vogue hyllade hennes insatser under coronakrisen.

Det sägs att vår monark är imponerad, stolt och nöjd med sin vackra svärdotters fina arbete som kunglighet.

LÄS MER: Kungen stoppar prins Daniels födelsedagsfest

Det svenska kocklaget kämpade väl, men hamnade till slut på en fjärde plats. Bild: Henrik Montgomery/TT

Men kunglig i all ära. Först och främst är Sofia maka till sin älskade Carl Philip.

Hon har lyft prinsen som själv har vittnat om att hans hustru har givit honom en helt ny säkerhet och självförtroende vilket inte minst märks i offentliga sammanhang.

Numera är den tidigare lite försagde prinsen lika självklar, varm och humoristisk som hans älskade släkting prins Bertil var en gång i tiden.

Just nu har prins Carl Philip det lite tufft i tillvaron. Han reste till franska Lyon för att närvara vid kocktävlingen Bocuse d’Or – en tävling han besökt flera gånger.

LÄS MER: Så plågades prins Harry under barndomen

Förlusten i tävlingen var naturligtvis ett stort bakslag för prins Carl Philip som nu stöttas av prinsessan Sofia. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Under besöket vederfors prins Carl Philip äran att provsmaka på den hyllade kocken Jimmi Erikssons, 28, trerättersmeny.

För Carl Philip blev det ett kärt återseende för smaklökarna då stjärnkocken även låg bakom middagen på Nobelbanketten 2022, skriver Svensk Damtidning.

Den frejdige prinsen var draperad i en Sverigehalsduk och gjorde allt han kunde för att heja fram Jimmi Eriksson.  Det blev dock ingen vinst utan en snöplig fjärdeplats.

Prinsen var klart nedstämd efteråt, en känsla han delade med stjärnkocken.

– Jag är så otroligt besviken och förvirrad just nu. Vi kom tvåa på de båda delmomenten, men hamnade ändå inte på pallen. Jag vet inte vad jag ska säga, jag saknar ord just nu. Vi gjorde en jättefin leverans och ska vara stolta. Men det kommer ta ett tag att landa detta, säger Jimmi Eriksson till Allt om mat.

LÄS MER: Drottning Margrethes fina försoning med prins Joachim

I sin älskade prinsessan Sofia har prins Carl Philip alltid ett fint stöd. Bilder: TT

Nu gör prinsessan Sofia allt hon kan för att trösta sin make efter den snöpliga resan till Lyon.

Var förvissade om att Carl Philip snart är glad igen, Sofia är så bra för hans välmående!

LÄS MER: Skrällen på TV4: Han blir kanalens nya kungareporter
LÄS MER: Victorias eleganta stilsuccé – imponerar på nytt
LÄS MER: Prinsessan Sofias nya succélook på galan

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen