Victoria och Daniels sportsuccé lockade till skratt

Znyheter

Diskusprinsen slår till!

Visst har vi härliga kungligheter som älskar att bjuda på sig själva.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gjorde sport-succé under besöket i Kronobergs län.

[/caption]

Vi får verkligen hoppas att alla svenskar inser vilken härlig och hängiven kungafamilj vi har. Just nu ser man till att besöka landets samtliga län – fokus ligger på att diskutera hur coronapandemin har hanterats men man hinner även skoja till det.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, charmade undersåtarna i Kronobergs län när paret var där för att uppmärksamma alla fina insatser som gjorts med anledning av covid-19-pandemin.

LÄS MER: Drottning Elizabeths nya beslut – spolar kröken

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under sitt besök i Kronobergs län.

Kronprinsessparets blev fint mottagna av landshövding Maria Arnholm, 63, med make Magnus Wallgren. De bägge var värdar för besöket, skriver Kungahuset.se.

Dagen inleddes på Högåsens särskilda boende i Alvesta. Boendet var den plats i länet som först drabbades av pandemin. Victoria och Daniel fick ta del av vårdpersonalens berättelser och deras upplevelser av pandemin och de erfarenheter de tagit med sig.

Besöket avslutades utomhus där Kronprinsessparet fick möjlighet att samtala med två omsorgstagare på boendet.

LÄS MER: Bild-Extra: Silvias supersuccé i Småland

Victoria fick instruktioner av kulstötaren Fanny Roos om hur man ska få iväg kulan.
Därefter åkte kronprinsessparet till landshövdingens residens i Växjö. På plats fanns representanter från länsstyrelsen, Ljungby kommun, Region Kronoberg och hotell- och restauranggruppen PM & Vänner som gav kronprinsessparet en lägesbild av hur pandemin påverkat länet och deras verksamheter, samt vilka lärdomar de tagit till sig.

Sedan uppträdde gruppen ”Ensemble Cor” som består av 25 personer med funktionsvariationer. Victoria och Daniel fick inte bara höra skönsång utan de fick även en bild av hur pandemin påverkat teatergruppens verksamhet.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria visar upp nya lyxinköpet

Prins Daniel hade det lite lättare. Här får han instruktioner av diskuskastaren och OS-medaljören Daniel Ståhl.

Programmet fortsatte med ett besök hos skogsägarföreningen Södra där representanter från Södra samt företagen Asa herrgård, European Speedrunner Assembly, Norrvidinge of Sweden och massabruket i Mönsterås deltog. Tillsammans berättade de för kronprinsessparet om hur pandemin påverkat deras verksamheterna.

LÄS MER: Drottning Margrethes världssuccé efter varmkorven

För Victoria gick det inte lika lätt men humöret var, som alltid, ändå på topp.

Besöket avslutades på Arenastaden i Växjö som är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang. Kronprinsessparet fick träffa diskuskastaren och OS-hjälten Daniel Ståhl, 29, och kulstötaren Fanny Roos, 26, tillsammans med deras tränare Vésteinn Hafsteinsson, 60, som lärde ut sina bästa knep till prins Daniel och kronprinsessan Victoria, som inte kunde låta bli att skratta när hon försökte sig på några manövers.

LÄS MER: Här visar Carl Philips sina ömma känslor för Sofia
LÄS MER: Drottning Silvias mysiga gos med en jättegris
LÄS MER: Sanningen bakom Kate Middletons mystiska skada

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter