Victorias och Daniels härliga tillökning på Haga

Znyheter

Prinsessan Madeleine har redan sin älskling Teddy.
Prins Carl Philip sin vovve Siri.
Nu har även Victoria och Daniel fått den stora glädjen att få en ny familjemedlem.

[/caption]

Vi såg tidigare i veckan en överlycklig familj strosa runt i Hagaparken. Glädjen i prinsessan Estelles, 7, ögon var total. Familjen har nämligen blivit större och fått en ny liten medlem.

[/caption]

Innan Estelles lillebror Oscar, 4, föddes var hennes största önskan att få en hamster. När han föddes ändrades det. Nu har det gått några år och Estelle har drömt om att få en liten hund.

LÄS MER: Prins Daniels varma stöd till prinsessan Sofia 

Oj, ett sånt glädjebesked. Nu har kronprinsessfamiljen skaffat en liten vovve.

Problemet har varit att hennes far, prins Daniel, 46, är allergisk. Men det har även visat sig att pudlar kan fungera. Just pudlar har länge varit ett klassiskt husdjur inom kungafamiljen.

Kronprinsessans anmoder drottning Victoria var en stolt matte till flera pudlar. Att båda syskonen till Victoria, 42, skaffat hund har såklart bidragit till familjens beslut.

Nu har då äntligen önskan om ett husdjur blivit verklighet på Haga slott.

LÄS MER: Jonas Bergströms överraskande familjelycka med hustrun

Här är den lille hundvalpen Rio som har flyttat in på Haga slott.
Den söta, lilla krabaten flyttade in på Haga slott för en vecka sedan. Men namnet på hunden har varit hemligt fram tills nu.

Hovet gick ut med nyheten på sitt Instagram-konto och avslöjade att den lille hunden heter Rio. Namnet betyder flod på spanska och portugisiska, men i andra delar av världen symboliserar den jasmin eller körsbärsblomma. På japanska betyder det centrum.

Karaktärsdragen för namnet ska vara kreativ, social, omtänksam och envis. Om den nya familjemedlemmen lever upp till dessa återstår att se men en sötare hund får man leta efter.

LÄS MER: Nya bilderna på kungaparet visar romantiken på slottet

Nu blir det mer liv i luckan hemma hos kronprinsessfamiljen som så många andra har skaffat husdjur under coronakrisen.

I söndags fick vi bevittna Rios första promenad med familjen. Rio gick under en del av tiden själv men fick sedan bärhjälp av kronprinsessan.

Små valpar orkar inte med så långa sträckor i taget. Bakom Victoria kom Estelle springande som under flera tillfällen bad mamma att stanna så hon kunde gulla lite med den nya ögonstenen.

Rasen är en cavapoo, som är en korsning mellan dvärgpudel och cavalier. Att det blev just den rasen kan bero på att just en pudel inte framkallar så mycket allergiska reaktioner.

LÄS MER: Prins Harrys och Meghans nya utspel – nu ska allt avslöjas

Prinsessan Estelle ville från början ha en hamster, men nu är det en liten jycke som gäller.

Prins Daniel är som sagt överkänslig så familjen har varit noga med valet, för det hade ju inte varit så lyckat med en snuvig pappa mest hela tiden.

Nu har alla i kungafamiljen hund. Prinsessan Madeleine, 37, skaffade så sent som i påskas en liten vovve med namnet Teddy. Även den rasen är en blandning där just pudel ingår.

Kungaparet har som bekant sin älskade Brandie, en bayersk viltspårhund, som aldrig viker från hans majestäts sida.

LÄS MER: Sofias glädjebesked för lill-prinsen mitt i krisen
LÄS MER: Hagasessornas splittring – agerar helt olika i krisen
LÄS MER: Silvias nya tunga motgång i karantänen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter