Victorias och Madeleines besvikelse efter tråkiga beskedet

Znyheter

Trista nyheter nyhet för Victoria och Madeleine.
En av Sveriges största tillställningar är avblåst.
Festen kring Nobels ära är helt inställd i år.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2020-08-03

Anledningen till det tråkiga beskedet är såklart coronapandemin. Två tunga orsaker till att man redan nu väljer att gå ut med detta är att större folksamlingar ska undvikas och att eventuella inreseförbud kan bli gällande.

[/caption]

Det är Nobelstiftelsen som nyligen gick ut med informationen.

Nobelfesten är en högtid då hela kungafamiljen får visa fram sin bästa sida. Allt från val av klänningar till menyer ligger i fokus under hela hösten. Sverige hamnar i blickfånget i allmänhet och kungahuset i synnerhet.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria hyllas efter historiskt pride-tal

Nobelfesten är ett av de viktigaste uppdragen för kungahuset under hela året.

Nu när pandemin kom blev inget sig likt och det faktum att man ställer in sätter de kungliga i en obekväm sits. Just den 10 december är en dag då det svenska kungahuset sätts i global fokus. Detta är den fjärde gången i fredstid som man väljer att ställa in.

Första gången var 1907 då kung Oscar II gått bort. År 1924 dök inga prisdeltagare upp och 1956 valde Nobelstiftelsen att ställa in på grund av att Sovjetunionen invaderat Ungern.

LÄS MER: Prinsessan Sofia avslöjar härliga hemligheten

Nu nås kungafamiljen av beskedet om att årets Nobelfest måste ställas in på grund av coronakrisen.
Nu när årets fest är inställd verkar prinsessan Madeleine, 38 vara den som lider mest. Hon har haft ett tufft år och har varken kunnat närvara på sin pappas födelsedag eller sin systers stora dag.

Madeleine älskar Solliden och har tillbringat alla sina somrar där när det varit möjligt. Men nobelmiddagen är något som hon sett allra mest framemot.

LÄS MER: Sofia och Carl Philips glädje efter hemlighetsmakeriet

För prinsessan Madeleine känns det extra tråkigt då hon såg fram emot att få komma hem med anledningen av Nobel.

Även kronprinsessan Victoria, 43, är ledsen över att det blir ett avbrott i den fina traditionen.
– Kronprinsessan vet och förstår mycket väl att Nobelfesten är ett av de viktigaste uppdragen för kungafamiljen och hur mycket den betyder för monarkins fortlevnad. Hon tycker det är tråkigt, men är väl medveten om varför, säger en mångårig medarbetare vid hovet till Allt om Kungligt.

Kungafamiljen och naturligtvis de kvinnliga medlemmarna har lagt ner mycket jobb för att arbeta upp något unikt att ha på sig år från år. Vi talar om tyll, siden och glittrande glamour.

LÄS MER: Prins Daniels stora behov – behöver ha total kontroll

Även kronprinsessan Victoria uppges vara besviken då hon förstår hur mycket Nobelfesten betyder för monarkin.

Förra året kom kronprinsessan Victoria, 43, i en svartvit klänning med släp och puffärm designat av Salam Fessahage. Året innan bar hon drottning Silvias, 76, nobelklänning från 1995 av Nina Ricci.

Madeleine valde förra året att ha en ceriserosa kreation från Angel Sanchez vilket hon matchade med Akvamarindiademet. Prinsessan Sofia, 35, bar samma år ännu en svensk designers verk, Emelie Jarell. En baraxlad turkosfärgad klänning av italiensk sidencrepe.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias oväntade stöd i hundbråket

Prinsessan Sofia under Nobelbanketten 2019.

Drottning Silvia, 76, skred graciöst fram i en cremefärgad klänning i tjockt siden med guldbroderier och tillhörande briljanter och pärlor. Klänningen hade visats tidigare när hon besökte designern Elie Saabs hemland Libanon.

Kungligheterna hade med all säkerhet redan börjat skissa på årets outfits vilka vi nu inte kommer att få se resultatet av. Detta är ett mycket annorlunda år.

LÄS MER: Tråkiga beskedet skakar kungen på Solliden
LÄS MER: Prinsessan Madeleines fruktan hemma i Florida huset
LÄS MER: Victoria och Daniels hemliga smultronställe

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter