Chris O'Neills tråkiga besked – en kalldusch mitt i krisen

Znyheter

När Chris O’Neill gifte sig med Madeleine valde han sitt arbete före prinstiteln.
Men affärerna går trögt och nu kommer tråkiga nyheter för prinsessans make.
Hans bolag Wilton Payments fortsätter att gå med storförlust.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: | Publicerad: 2020-09-02

En gång i tiden gick det riktigt bra för Chris O´Neill, 46. Med en MBA- examen från den högt rankade Columbia Business School låg princip hela den finansiella världen öppen. Han hade ett toppjobb som analyschef på hedgefondbolaget Noster Capital fram till 2013. Men vad hände sedan?

[/caption]

Efter dessa fina meriter finns inget nämnt om prinsessmakens fortsatta karriär på kungahusets hemsida. Chris har själv berättat i intervjuer om sin sysselsättning. Han valde bort privatkunder och fokuserar nu på ”elektroniska betalningslösningar för större företag”.

LÄS MER: Så kan prinsessan Diana återförena prinsarna

Prinsessan Madeleines make Chis O’Neill har under flera år brottats med ekonomiska problem i sitt företag WIlton Payments .

Startskottet gick 2013, samma år han kastade in handduken som analyschef och gifte sig med Madeleine. Han bildade bolaget Wilton Payments Ltd tillsammans med sin svåger John d’Abo.

– Vi har byggt ett företag från grunden, där fokus ligger på att tillhandahålla en tjänst som ger våra amerikanska samarbetspartners affärsmöjligheter på andra sidan Atlanten: Det handlar om stora amerikanska banker, som vi bistår med att hitta kunder, vilka alla är företag inom olika branscher: Det kan vara modeföretag, hotellkedjor och bensinmackskonglomerat. Vi hjälper dem att strömlinjeforma sina betalningsmodeller, berättade han i en intervju med tidningen King Magazine 2018.

LÄS MER: Nya superfina bilderna på prins Gabriel

Trots Chris O’Neills affärsmässiga problem lever han och prinsessan Madeleine på stor fot i USA. När de hyrde en villa i Florida betalade man över 180 000 kronor i hyra – varje månad.
Men Wilton Payments blöder pengar och verksamheten har gått med förlust under flera år. I den senaste redovisningen som skulle in till engelska motsvarigheten av Bolagsverket behövde man inte ens lämna in någon fullständig årsredovisning, då företaget ansågs vara så litet.

De siffror som framgår visar på en rejäl nedgång i tillgångar men även minskning i skulder som nu ändå ligger hela på 3,3 miljoner kronor.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias fina tack till personalen

Det är Chris svåger John d’Abo som upprepade gånger fått skjuta till pengar så bolaget inte ska gå i konkurs.

Chris saknar helt inkomst från bolaget och för Expressen berättade han för några år sedan om situationen.

– Jag arbetar på det. Det tar längre tid än du tror att utveckla sådana betalningslösningar med stora företag. Du kan komma med en bra idé och ändå tre år senare sitta kvar i samma process, sa Chris då.

Nu har det gått ”några år” och siffrorna talar sitt tydliga språk. Frågan är om Chris någonsin kan få fart på affärerna?

LÄS MER: Meghans oväntade drag kan avslöja framtidsplanen

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill gifte sig 2013 och har tre barn tillsammans.

Under sommaren 2018 bestämde sig prinsessan Madeleine, 38, och hennes familj att flytta från England till USA. Naturligt hade kanske varit att flytta in i den befintliga villan i West Palm Beach som Chris redan ägde. Men han valde istället att sälja den för 32,5 miljoner och gjorde därmed en vinst på 14,9 miljoner.

Detta innebar dock att familjen fick lov att hyra en exklusiv villa i 16 månader. Valet blev Pinecrest, ett underbart område där endast de mest välbeställda som lever i Florida kan bo. Familjen betalade hisnande 180 000 kronor i hyra varje månad.

LÄS MER: Haakons och Mette-Marits glädje – tillökning i familjen

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill har gott om ledighet under solen i Florida.

Nu när prinsessan Leonore, 6, ska börja skolan har familjen valt att stanna permanent i Florida, där de nu lever ett liv i princip helt utanför offentligheten.

I och med beslutet köpte de en exklusiv villa i området för över 30 miljoner kronor. Det stora palatsliknande huset har två våningar med en boyta på 600 kvadratmeter bestående av 15 rum. Utvändigt finns en generös trädgård med pool och terrass på baksidan.

Frågan är bara hur länge prinsessans apanage kommer att räcka?

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias nya supercoola stil
LÄS MER: Prinsessan Sofia blir tv-stjärna med Renée Nyberg
LÄS MER: Victoria på romantisk kärleksfest i slottspark

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter