Därför säljer kungen sitt lyxiga sommarhus på Franska rivieran

Kungafamiljen

En riktigt bra affär.
Kungen tänker sälja prins Bertils hus i franska Sainte-Maxime.
– De har inte så stor nytta av det egentligen, säger prinsessan Birgitta till Expressen.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-09-06

Kungen 77, ser över möjligheterna att sälja Villa Mirage, sommarhuset i Sainte-Maxime på Franska rivieran. Det ser ut att bli en god affär då granhuset nyligen såldes för 103 miljoner kronor.

[/caption]

Huset ägdes under många år av prins Bertil som i Sainte-Maxime kunde leva tillsammans med prinsessan Lilian, som för tiden inte var önskvärd i kungahuset.

LÄS MER: Raseriet mot Madeleines okända lyxliv i Sverige: ”Mår illa”

Kungafamijen tillbringar gärna sina sommarsemestrar på Franska rivieran Bild: Henrik Montgomery/TT

Prins Bertil blev hela traktens kändis och både en boulebana och en parkeringsplats är namngiven efter den svenske prinsen.

Huset, som har sju rum och kök, ligger vackert beläget, precis vid det glittrande Medelhavet. Men insynen är inte alls begränsad och bakom går den vältrafikerade vägen till jetsetorten Saint-Tropez.

Det är också därför kungen funderar på att sälja prins Bertils älskad villa.

– Det ligger så dumt nu, nästan på stora vägen. Det är så mycket trafik. Och jag vet att min bror kanske vill sälja det. De har inte så stor nytta av det egentligen, så det är lite så där… Men det är synd. Om det blir av så tycker jag att det är synd. Men okej, säger prinsessan Birgitta, 86, till Expressen.

LÄS MER: Hela listan: Kändisarna som firar kungen på stora festen

Villa Mirage var prinsessan Lilian och prins Bertils älskade hem. Här skojar de med Jan Malmsjö. Bild: Hans T Dahlskog/TT
När kungaparet semestrar i Frankrike och i Sainte-Maxime tar de gärna en tur med kungens  båt Polaris, en exklusiv J-Craft av modellen Cabrio Cruiser.

Så sent som i slutet av sommaren var kungaparet på semester och både kungen och drottning Silvias syntes svalka sig i havet när de var ute med kungens båt.

Silvia var inte sen att hoppa i plurret utrustad med både snorkel och simfötter. Kungen älskar också vattenlekar i havet och doppade sig iklädd blåa badbyxor.

LÄS MER: Smärtsamma nyheten som skakar om prins Harry

Villa Mirage ligger precis intill havet i franska Sainte-Maxime. Bild: Allt om Kungligt

Redan 1946 köpte prins Bertil Villa Mirage.

– Villa Mirage betyder egentligen ”Hägringarnas boning”. Namnet står i snirklig stil vid grinden. Huset, med sin terrakottafärgade fasad och sina azurblå fönsterluckor, var under många år en fristad för honom och prinsessan Lilian, skriver Svensk Dam och fortsätter;

– Här tillbringade de flera månader varje år och Villa Mirage var minst lika mycket “hemma” för dem som Villa Solbacken var

LÄS MER: Madeleine i vilt bråk med Chris på fest: ”Hon blir förödmjukad”
LÄS MER: SVT-kvinnans hårda ord mot prinsessan Sofia på nätet
LÄS MER: Kungens sorg över prinsessan Désirées svåra sjukdom

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen