Efter tuffa sjukdomen: Camillas comeback med kung Charles

Utländskt

Camilla är tillbaka.
Efter sjukdomen syns hon och kung Charles åter tillsammans.
Den här gången bjöd paret in till mottagning på Clarence House.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-02-24

Det var den 13 februari som Buckingham Palace meddelade att den 75-åriga Camilla Parker Bowles hade drabbats av covid-19.

[/caption]

Sedan dess har kung Charles, 74, hustru tvingats ställa in flera officiella uppdrag.

LÄS MER: Drottning Margrethes tuffa operation – så gick ingreppet

Camilla och kung Charles bjöd in till mottagning på Clarence House. Bild: Chris Jackson/AP/TT

Men nu är hon tillbaka igen.

Camilla, eller the Queen Consort som hon kallas, har gjort sitt första offentliga framträdande sedan hon återhämtat sig från covid-19 .

Den här gången bjöd hon och maken in till en mottagning på Clarence House för sitt välgörenhetsprojekt som ska öka intresset för läsning, rapporterar The Independent.

Projektet, som tidigare kallades ”The Reading Room”, publicerade bland annat läslistor på Instagram när coronan härjade som värst. I dag har organisationen fått namnet ”The Queen’s Reading Room”.

LÄS MER: Kungaparets nya kändisgrannar avslöjade – flyttar in nära slottet

Det märks tydligt att kärleken fortfarande är stark mellan kung Charles och hans älskade Camilla. Bild: Chris Jackson/AP/TT
Förhoppningen är att organisationen ska bidra till att öka den globala kärleken till litteratur. Det är Camillas första välgörenhetsorganisation sedan hon blev Queen Consort och tidigare som hertiginnan av Cornwall.

Camilla fick sällskap av kung Charles vid mottagningen där författare, litterära personer och representanter för välgörenhetsorganisationer för läskunnighet deltog.

– Mina damer och herrar, det är ett stort nöje att välkomna er alla – författare, förläggare och bokälskare till Clarence House. En vecka försenat, men fri från covid. Så tack ska ni ha. Tack så mycket för att ni pusslade ihop era kalendrar och kom i dag, sa Camilla när hon inledde sitt tal.

LÄS MER: Kates rumpchock med prins William på BAFTA-galan

Camilla träffade bland andra Charlie Mackesy och hans hund Barney. Bild: Jonathan Brady/AP/TT

Organisationen använder även sina sociala medier och onlineplattformar för att försöka överbrygga klyftan mellan författare och läsare genom tillgängligt, pedagogiskt och gratis litterärt innehåll.

Kung Charles hustru har sedan tidigare lanserat ”Camillas bokklubb”, som har mer än 155 000 internationella följare.

Klubben har ett brett utbud av böcker som är utvalda av Camilla, tillsammans med annan intressant lektyr som författarintervjuer och arkivmaterial.

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt