Kungens fina kärlekshyllning till Silvia på slottet

Kungafamiljen

Det var både kärlek och respekt.
Kungens oblyga hyllning av Silvia var fin.
Allt ägde rum på slottet.

[/caption]

Drottning Silvia, 75, har precis varit i Rom på en konferens om hur man ska skydda små barn mot övergrepp i den digitala världen. På nätet är våra minsta extra utsatta men det går även att använda nätets fördelar till att skydda barn.

[/caption]

Genom AI kan ett filter och skydd byggas upp och vid en konferens på slottet i Stockholm gick diskuterades de senaste rönen.

Silvia har sedan länge ett engagemang för utsatta barn – inte minst manifesterat genom hennes stora arbete med Childhood Foundation som hon en gång i tiden grundade.

Kungaparet, kronprinsessparet och prinsessan Sofia under konferensen.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas rörande hjälteinsats

Kung Carl Gustaf, 73, är mäkta stolt över sin hustrus enträgna kamp och han kastade varma kärleksfulla blickar mot Silvia under sitt tal.
– Så sent som förra veckan hölls en konferens i Vatikanen på temat, där påve Franciscus närvarade. Hennes majestät var en av talarna. Ni är här i dag för att dela kunskap, erfarenheter och lärdomar. Men mer än så, så öppnar dagens samtal för nya idéer. Drottningen och jag är glada att så många av er har valt att vara med, inledde kungen.

Drottning Silvia fick varma blickar av kungen under hans tal.
LÄS MER: Victorias vackra val under romantiska kvällen i London

Konferensen på slottet samlade ett 40-tal deltagare och förutom kungen och drottningen var kronprinsessan Victoria, 42, prins Daniel, 46, och prinsessan Sofia, 34, på plats.

Kungaparet har varit gifta sedan 1976 och kärleken blomstrar.

– Kungaparet tycker att det är fint att använda slottet som en arena för att kunna ta emot olika experter från olika delar av världen för att gemensamt diskutera de här frågorna. Det är något som ligger både kungen och drottningen varmt om hjärtat, säger Margareta Thorgren, 56, hovets informationschef till Expressen.

LÄS MER: Patrick Sommerlaths nya liv efter skilsmässan
LÄS MER: Prins Philips frånvaro väcker oro hos britterna
LÄS MER: Drottning Margrethes härliga glädjebesked

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen