Madeleines fina hyllning av mamma Silvia i tv

Znyheter

Hon är Madeleines stora förebild i livet.
Mamma Silvia har alltid stöttat sin yngsta dotter.
Nu går prinsessan i sin mors fotspår.

[/caption]

Drottning Silvia, 75, har välsignats med tre fina barn som både är väldigt lika och olika varandra. En sak är säker; mamma har uppfostrat sina små med mycket kärlek och sunt förnuft.

[/caption]

Prinsessan Madeleine, 37, är kanske den av de i dag vuxna barnen som har haft det svårast med att vara kunglig och den offentlighet som följer rollen som prinsessa.

LÄS MER: Prästen berättar allt om julfilmen med Estelle

Prinsessan Madeleine går i drottning Silvias fotspår.

Som tur är har hon alltid haft sin älskade mamma att luta sig emot.

Drottningen, lång ifrån född in i den kungliga världen, vet vilka utmaningar som har väntat och har med varsam hand lotsat in prinsessan in i den ibland så komplicerade tillvaron som prinsessa.

Nu hyllar Madeleine sin mamma i riks-tv när hon pratar varmt och kärleksfullt om mamma Silvia i SVT:s ”Året med kungafamiljen”.

LÄS MER: Allt om Victorias vågade Nobelklänning

Det var drottningen som fick sin dotter att börja arbeta med Childhood.
Prinsessan berättar bland annat att det var hennes mor som väckte hennes intresse för arbetet med World Childhood Foundation, den välgörenhetsorganisation som drottningen grundat för utsatta barn runt om i världen, rapporterar Expressen.

– Att mamma så tidigt valde att prata om de här problemen med oss barn är inte självklart. Hon berättade väldigt självklart om sitt arbete med Childhood, när hon var ute på resor och vad som hade hänt barnen hon träffade. Det var väldigt mörka berättelser som hon delade med sig av, säger prinsessan till SVT och fortsätter:

– Det är klart att det var hemskt att höra det här men jag blev också väldigt berörd och jag tror att det är det som har gjort att jag valt att bli engagerad i de här frågorna. Att det är så självklart, på något sätt.

LÄS MER: Dödsfallet som förändrar prinsessan Birgittas jul

I ”Året med kungafamiljen” åker filmteamet med drottningen till Kapstaden i Sydafrika där hon träffar barn och ungdomar från kåkstäderna.

Prinsessan Madeleine med sina föräldrar.

– Det är viktigt att vi åker ut och tittar och talar med människorna, då får man en annan känsla för hur stora problemen är och vi kanske verkligen kan hjälpa till, säger drottningen och betonar att det är viktigt att ta barnen på allvar:

– Vi måste se dem. Man ska anmäla och reagera när man ser fruktansvärda saker som händer. Det är väldigt viktigt.

LÄS MER: Victorias stylist lär ut de hemliga knepen
LÄS MER: Patrick Sommerlaths nya liv efter svåra skilsmässan
LÄS MER: Eva O’Neill visar upp glammiga galagarderoben

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter