Madeleines hyllning till sin älskade mamma Silvia

Znyheter

Efter nästan en månad utan uppdatering på Instagram:
Nu lyfter prinsessan Madeleine fram drottning Silvia för hennes insatser i sin kamp för utsatta barn.
Och såna fina ord mamma får.

[/caption]

Både kronprinsessparet och prinsparet är bra på att hålla sociala medier igång men prinsessan Madeleines, 38, uppdateringar har skett mer sällan. Men alldeles nyligen fick vi se ett härligt livstecken där hon hyllar sin älskade mamma.

[/caption]

– Min mamma är min hjälte. Hon är en oförtröttlig förkämpe för att få ett slut på sexuella övergrepp och utnyttjande av barn, skriver Madeleine på Instagram och fortsätter:

– Den här veckan talar hon under ett arrangemang hos FN:s generalförsamling, och uppmanar världsledare att fortsätta kampen mot sexuella övergrepp och utnyttjande av barn på internet och utanför internet.

LÄS MER: Kungen tar över Victorias uppdrag på grund av hälsoskäl

Drottning Silvia fortsätter sin kamp för hjälpa alla utsatta barn i världen.

Intill texten publicerar Madeleine en bild på en leende Silvia med en glad flicka i knäet.

Allt sedan drottning Silvia, 76, bildade Childhood Foundation 1999 har hon varit djupt engagerad i barns välmående. Syftet var och är att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull uppväxt. Även prinsessan Madeleine har engagerat sig allt mer i rörelsen till drottningens stora glädje.

LÄS MER: Carl Philips egna ord: ”Har varit jobbigt för mig”

Såna fina ord. Prinsessan Madeleine hyllar sin mamma, drottning Silvia, på Instagram.
Drottning Silvia ska hålla tal angående barns rättigheter under FN:s generalförsamling. Men hon har redan nu varit på plats via ett digitalt högnivåmöte.

– Det är inte lätt för en drottning att tala om sexuellt utnyttjande av barn. Jag har gjort det under två årtionden. Jag måste medge att jag ofta känt mig pessimistiskt inför utsikterna till framgång. Och ändå, på grund av mina barnbarn och era, så vet jag att jag måste fortsätta, sa drottningen under videomötet, enligt Kungahusets Instagram.

LÄS MER: Britterna ursinniga – drottningen avsätts som statschef

Prinsessan Madeleines fina engagemang för utsatta barn är omvittnat. Hon ses som den självklara efterträdaren till drottning Silvia i Childhood.

Madeleines engagemang för kampen mot sexuella utnyttjande av barn är välkänt. Hennes bok ”Stella och hemligheten” beskriver problematiken men även det viktiga budskapet att fråga barn hur de mår och om allt är okej.

LÄS MER: Shamanens överraskning får kung Harald att se rött
LÄS MER: Nya bilder avslöjar Charlènes och Alberts förhållande
LÄS MER: Prins Daniels fina hyllning till älskade Estelle

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter