Mystiska svaret om Madeleine och Chris får alla att undra

Kungafamiljen

Vad är det som händer?
Hovets märkliga svar om prinsessan Madeleine och maken Chris får alla att undra.
Nu krävs raka besked om sanningen kring paret ska fram.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-09-05

Prinsessan Madeleine, 41, och hennes make Chris O’Neil, 49, har lämnat Sverige med sina tre barn och återvänt till den jättelika lyxvillan i soliga Florida.

[/caption]

Under sommaren har prinsessparet tillbringat mycket tid i Stockholm och på dess stjärnkrogar samt kungafamiljens härliga sommarparadis Solliden.

LÄS MER: Drottning Silvias hemliga besök på demensboende i Tyskland

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill  under firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Bild: Caisa Rasmussen/TT

Som bekant var det ju meningen att prinsessan Madeleine och familjen skulle flytta hem till Sverige i augusti. Men de planerna avblåstes plötsligt – och ingen blev klokare när hovet försökte förklara varför flytten inte blev av.

– Man kan ju inte veta vad orsaken är, men jag har ju läst hovets förklaring och de säger att det inte handlar om migration eller villaförsäljning. Men det stämmer ju inte heller, de sa det här officiellt för första gången i början på februari och då måste man ju ha planerat flytten ganska länge innan man gått ut med det, sa exempelvis författaren Herman Lindqvist, 80,  i en intervju.

LÄS MER: Raseriet mot Madeleines okända lyxliv i Sverige: ”Mår illa”

Nu är prinsessan Madeleine tillbaka i soliga Florida med sin familj. Bilder: TT
Enligt flera hovexperter berodde dock allt på att Chris O’Neill hade ändrat sig. Han vill inte alls bosätta sig i den svenska huvudstaden där han ofta känns igen på stan.

– Det är Chris O’Neill som har satt ner foten. Han vill inte bo i Stockholm där han hela tiden blir igenkänd, konstaterade Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, 51, nyligen i en ingående analys.

I somras fångades prinsessmaken exempelvis på bild då han en kväll satt och åt middag utan strumpor på lyxkrogen Sturehof. Bilderna av amerikanen och hans bara fötter publicerades senare av skvallerpressen – något som fick Chris O’Neill att flyga i taket.

Amerikanen är med andra ord inte alls road av det kändisskap som följer när man är gift med en svensk kunglighet.

LÄS MER: Kungens sorg över prinsessan Désirées svåra sjukdom

Snart kommer prinsessan Madeleine och Chris att återvända till Sverige för att fira kungen. Bild: Caisa Rasmussen/TT

För tillfället slipper Madeleine och Chris den svenska uppmärksamheten då de är tillbaka i sitt älskade Florida. Men snart måste de sätta sig på planet igen – och åter möta offentligheten.

Det står nämligen klart att både prinsessan och hennes make kommer att medverka då kungen firar sina 50 år på tronen.

I kalendern på hovets hemsida går det att läsa att makarna ska närvara vid den stora jubileumsbanketten den 15 september.

– Det finns en planering för det, men som sagt med betoning på planering, säger hovets presschef Margareta Thorgren, 60, till Svensk Dam.

LÄS MER: Hela listan: Kändisarna som ska fira kungen på stora festen

Hovets presschef Margareta Thorgren kommer med ett märkligt svar angående prinsessan Madeleine. Bild: TT

Planering? Det luddiga svaret från hovet måste nog förtydligas om någon överhuvudtaget ska förstå vad presschefen menar.

– Hovets något mystiska svar väcker givetvis en hel del frågetecken kring huruvida Florida-familjen faktiskt kommer resa till Sverige för att närvara vid firandet eller ej, skriver Svensk Dam och konstaterar:

– Det finns även frågetecken kring ifall barnen Leonore, Nicolas och Adrienne i sådana fall kommer följa med till Sverige, eller stanna hemma i USA.

LÄS MER: Madeleine och Chris i vilt bråk på fest: ”Hon blir förödmjukad”
LÄS MER: Prins Harrys desperata drag för att rädda äktenskapet
LÄS MER: Victoria och Daniels hemliga lyxliv – äger hus för 80 miljoner

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen