Prins Harrys sista skymf mot drottning Elizabeth

Utländskt

En sista skymf.

Till med när drottning Elizabeth låg på dödsbädden lyckades prins Harry ställa till det.

Nu avslöjas sanningen om regentens frånfälle.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: TT | Publicerad: 2023-09-07

Snart har det gått ett år sedan drottning Elizabeth gick bort – den älskade kungligheten blev 96 år. Hennes sista år i livet kom att förmörkas av att hennes sonson, prins Harry, 38, svek henne, kronan och landet.

[/caption]

Den rödlätte prinsen och hans hustru Meghan Markle, 42, lämnade våren 2020 Storbritannien och bosatte sig istället i Kalifornien i något slags fåfängt försök att leve filmstjärneliv i Hollywood.

LÄS MER: Därför säljer kungen sitt lyxiga sommarhus på Franska rivieran

Prins Harry och hans fru Meghan Markle har hamnat i onåd hos den brittiska kungafamiljen. Bild: Andy Stenning/AP/TT

Drottning Elizabeth blev förfärad och hon tvingades se hur hennes familj slets sönder som en följd av en amerikansk lycksökerska – exakt det som hände på 30-talet då hennes farbror kung Edward VIII abdikerade som kung. Allt eftersom han ville gifte sig med den frånskilda amerikanskan Wallis Simpson.

Drottningen gick bort den 8 september och hon hade varit svag de sista månaderna i livet – ändå kom hennes frånfälle överraskande.

– Alla förstod förstås att hon kunde dö när som helst, men under onsdagen trodde ingen att hon skulle dö nästa dag, säger en källa som står familjen nära enligt Daily Beast, rapporterar Expressen.

Bara två dygn innan hon gick bort hade drottning Elizabeth varit på benen för att hälsa på den nytillträdda premiärministern Liz Truss, 48. Nu trodde familjen att drottning Elizabeth blivit lite piggare återigen.

LÄS MER: Raseriet mot Madeleines hemliga lyxliv i Sverige: ”Mår illa”

Flera medier berättar nu om drottning Elizabeths sista tid i livet. Bild: Steve Parsons/TT/AP
Den sista tiden var drottningen skröplig – hon satt mestadels i rullstol. Hon hade börjat bli förvirrad och fick svåra problem med både syn och hörsel.

– Hemligheten kring hennes sviktande hälsa hade hållits hemlig. Eftersom hon hade stora problem med rörligheten satt hon i rullstol större delen av tiden. Hon hade varit sjuk så länge att det faktum att hon stod upp när hon fotograferades under mötet med Liz Truss gjorde att folk blev invaggade i en falsk trygghet, säger en källa.

Kung Charles, 74, befann sig vid Dumfries House som ligger fyra timmar bort med bil från skotska slottet Balmoral där drottningen var.

Tidigt på torsdagsmorgonen den 8 september fördes Charles med helikopter till Balmoral där även han syster prinsessan Anne, 73, befann sig.

– De sade ”drottningen är illa däran och de har rest härifrån för att vara vid hennes sida”, säger den amerikanska journalisten Jenna Bush Hager, 41.

Hon var vid Dumfries house för att intervjua Camilla Parker Bowles, 75.

LÄS MER: Victoria och Daniels stora glädje efter babybeskedet

Nu avslöjas hur prins Harry och Meghan Markle fräckt bad om lift i slutskedet av drottning Elizabeths liv. Bild: Kirsty O’Connor/AP/TT

Vid lunchtid den 8 september informerades ledande företrädare för den brittiska regeringen om drottningens sviktande hälsa.

– Drottningens läkare hyser en viss oro kring hennes hälsa och har rekommenderat att hon hålls under uppsikt, kommenterade Buckingham Palace vid halv ett-tiden.

Prins William, 41, prins Andrew, 63, prins Edward, 59, var nu på väg till Skottland. Deras privatflyg blev försenat i starten och kom iväg först vid klockan 14.40.

Anledningen till förseningen berodde på att prins Harry hade kontaktat prins William och bett om att han och Meghan Markle skulle få flyga med till Skottland.

– Det var inte klokt. De hade tillbringat de senaste två åren med att smutskasta hela familjen och kallat dem rasister. Harry hade förrått William och stod i begrepp att släppa sina memoarer och Netflix-serien. Det var månader sedan de hade haft en vänskaplig konversation, berättar en av Williams vänner för Daily Best.

Källan fortsätter:

– Och då skickar Harry ett sms för att fråga ”kan jag få skjuts av er?” Om det bara hade rört sig om Harry tror jag att det kanske kunde ha varit möjligt, men Meghan också? Nej tack.

LÄS MER: Hela listan: Kändisarna som ska fira kungen på stora festen

Prins Harry insisterade på att ta med Maghan Markle till Balmoral – trots att ingen ville ha henne där. Bilder: TT

Prins William svarade inte på sms:et och då lät Harry och Meghan meddela att de skulle åka till Balmoral. Nu blev kungligheterna förfärade.

– Man behöver alltid en inbjudan för att få komma till Balmoral, inte minst under en konstitutionell kris. De visste att ingen ville ha Meghan där. Ingen svarade på deras meddelanden, ingen hade bjudit in henne. Kate, som hade känt drottningen i decennier, hade aldrig fått för sig att resa till Elizabeths dödsbädd, säger en person vid hovet och fortsätter:

– Men av någon anledning ville Meghan det, så de försökte pressa den blivande kungen till att acceptera det genom att offentliggöra beslutet, säger en person vid hovet.

Kung Charles reagerade kraftfullt och kontaktade prins Harry – Meghan fick absolut inte komma.

– Han sade att jag var välkommen men han ville inte ha henne där, skriver Harry i sina memoarer.

När Charles förklarade att inte Kate Middleton skulle vara på plats och att Meghan inte heller kunde vara det så insåg Harry sitt misstag.

– Det var allt du behövde säga, svarade Harry sin pappa.

LÄS MER: SVT-kvinnans hårda ord mot prinsessan Sofia på nätet

Drottning Elizabeth och kungahuset utsattes för åtskilliga attacker innan monarken lämnade jordelivet. Bilder: TT

Kung Charles och hans syster prinsessan Anne var de enda som var vid sin mors sida när drottningen drog sin sista suck – de andra hann aldrig fram.

Drottningen ska ha somnat in på Balmoral klockan 14.37 på torsdagen den 8 september. Den officiella tidpunkten är dock klockan 15.10.

Allmänheten fick veta att monarken gått bort klockan 18.30 på kvällen. En hel värld sörjde en älskad regent som vigt sitt liv åt plikten – till skillnad från prins Harry.

LÄS MER: Madeleine och Chris i vilt bråk på fest: ”Hon blir förödmjukad”
LÄS MER: Kungens sorg över prinsessan Désirées svåra sjukdom
LÄS MER: Experten: Prins Harry och Meghan lever som separerade

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt