Prinsessan Estelles drottningskola har börjat

Kungafamiljen

Allvaret har redan börjat.
Prinsessan Estelle förbereds metodiskt steg för steg.
Så tränas hon inför rollen som drottning av Sverige.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: Kungahuset och TT | Publicerad: 2020-01-01

En dag i framtiden kommer det oundvikligen ske. Prinsessan Estelle, 7, kommer efterträda sin mor, kronprinsessan Victoria, 42, som regent av Sverige.

[/caption]

Det är ett ansvarsfyllt uppdrag som inte riktigt går att föreställa sig. Som statschef företräder du konungariket varje dag, året runt.

LÄS MER: Meghan och prins Harrys lyxiga nyårsfirande

Prinsessan Estelle har mycket att lära sig innan hon en dag i framtiden blir svensk drottning.

Du har ständigt ögonen på dig och du kan egentligen aldrig slappna av. Visst det är i många avseenden en privilegierad tillvaro men samtidigt är pressen och ansvaret i det närmaste ogreppbart.

För att klara sin roll som drottning har Victoria tränats sedan barnsben och nu går prinsessan Estelle genom samma drottningskola.

Estelle har fördelen att mamma Victoria redan genomgått utbildningen och hon kan anpassa sin dotters utbildning för maximal effekt.

Mamma och pappa vill att deras barn ska få en så normal uppväxt som möjligt.
För Estelle skedde det första uppdraget redan då hon var två år och invigde en sagostig i Östergötland, det landskap hon är hertiginna av. Den unga prinsessan imponerade på åskådare och medverkande genom att skaka hand med dem hon mötte.

LÄS MER: Kungafamiljen skakas av ännu ett dödsfall

I år har systematiken i Estelles utbildning till drottning ökat. Den unga prinsessan har börjat utbildas i dynastin Bernadottes stolta historia, hon har fått lära känna slottet och livrustkammaren.

Nästa steg blir Sveriges historia. Kronprinsessan hade bland andra journalisten och historikern Herman Lindqvist, 76, som sin egen privatlärare i Sveriges regentlängd och historia.

LÄS MER: Prins Daniels egna ord om pappa Olles hälsa

Estelle har fått besöka Skattkammaren, Bernadottebiblioteket och Kungliga Husgerådskammaren för att få en inblick kring monarkins historia, skriver Svensk Damtidning.

I Skattkammaren fick Estelle bland annat bekanta sig med sin egen drottningkrona från 1854 och hon förevisades även dopfunten som användes vid hennes eget dop.

Prinsessan Estelle växer så det knakar. Hon är en nyfiken liten tjej som vill lära sig allt mer.

Den Kungliga Husgerådskammaren har även fått fint besök av Estelle som studerat de kungliga slottens möbler, prydnadsföremål, mattor, gardiner och tapeter.

Även Bernadottebiblioteket har fått ett besök, då var både mamma Victoria och morfar kung Carl Gustaf, 73, med den blivande drottningen. Dessutom har man besökt Nationalmuseum tillsammans.

LÄS MER: Victoria stöttar Märtha Louise i svåra sorgen

Räkna med att Estelle kommer få ytterligare lärospån i sin väg mot tronen under året som kommer.

LÄS MER: Därför vill inte drottning Margrethe sluta röka
LÄS MER: Bild-Extra: Prins Oscars drömjul hos polisen
LÄS MER: Victorias stylist lär ut de hemliga knepen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen