Sofias magnifika comeback efter mystiska frånvaron

Kungafamiljen

Som vi har längtat.
Prinsessan Sofia är tillbaka i offentligheten.
Den vackra kunglighetens comeback blev en succé.

[/caption]

Genom åren har prinsessan Sofia, 38, skämt bort oss med sitt ständigt hårda arbete och engagemang. Hon är den i kungafamiljen som har fått mest uppmärksamhet internationellt.

[/caption]

Faktum är att ingen svensk kunglighet, sedan salig Folke Bernadotte, har rönt lika mycket global uppskattning och exponering som den osannolikt vackra dalkullan från Älvdalen.

LÄS MER: Nya bilden från prinsessan Madeleines spännande semester

Prinsessan Sofia välkomnar alla till en fredsbön i Slottskyrkan på Stockholms slott. Bild: Pontus Lundahl/TT

När det kinesiska dödsviruset härjade över jorden som mest såg den rådiga prinsessan till att rycka in i den svenska sjukvården där hon gjorde en beundransvärd insats som volontär.

Prinsessan hyllades från New Delhi till Moskva och självaste chefen för WHO kunde inte låta bli att imponeras av Sofia som gick i bräschen för alla kungligheter världen över.

Det är ingen hemlighet att kung Carl Gustaf, 76, är omåttligt stolt och nöjd med sin svärdotter och allt hon gör för Sverige i tiden.

Det blir inte heller sämre av hur viktig hon är för sin make, prins Carl Philip, 43, och hans personliga utveckling. Prinsen har själv i intervjuer redogjort för hur mycket Sofia betyder för hans självkänsla och utveckling som människa och man.

LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen

Drottning Silvia, prins Daniel och prins Carl Philip anländer till fredsbönen i Slottskyrkan på Stockholms slott. Bild: Pontus Lundahl/TT
Det är en ny säker, varm och inte minst humoristisk prins Carl Philip vi numera har glädjen att se i offentliga sammanhang. Han blir alltmer lik älskade och saknade prins Bertil i sin framtoning – det kan vi tacka prinsessan Sofia för.

Under den senaste tiden har hon emellertid varit märkligt försvunnen. Det har inte varit utan en viss oro som många konstaterat att Sofia inte har synts till på fem långa veckor.

Nu är hon dock tillbaka, och som hon är tillbaka.

Det blev självfallet succé direkt när prinsessan åter anträdde det skarpa strålkastarljuset det innebär att vara kunglig i officiella sammanhang.

LÄS MER: Victorias nya supersöta bild på prinsessan Estelle

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip visar solidaritet för Ukraina som Ryssland så brutalt terroriserar med sitt hemska krig. Bild: Pontus Lundahl/TT

När kungafamiljen samlades i Slottskyrkan på Stockholms slott för att be för fred och frihet för Ukraina så var prinsessan Sofia på plats och ingav hopp till det ack så krigshärjade ukrainska folket.

Prinsessan var i vanlig ordning strålande vacker. Hon bar en midnattsblå klänning från Vampire’s Wife som hon kombinerade med en spännande och imposant cocktailring på fingret, rapporterar Svensk Damtidning.

I all tysthet har prinsessan dessutom fungerat som projektledare för det fina arrangemanget av fredsbönen.

Det har varit helt okänt att prinsessan hyst en så viktig nyckelroll, hovet har av någon anledning valt att tiga med informationen. Kanske man inte ville sätta för stor press på prinsessan som självfallet löste sin uppgift på bästa tänkbara sätt.

LÄS MER: Nya fräcka hånet mot prins Carl Philip överraskar

Prinsessan Sofia är en av de mest omtyckta medlemmarna i kungafamiljen. Hennes arbete är så beundransvärt. Bild: Pontus Lundahl/TT

Prinsessan Sofia ledde arbetsgruppen som organiserade fredsbönen, meddelar hovet. Fredsbönen genomfördes för övrigt på årsdagen av Rysslands folkrättsvidriga invasion av grannlandet Ukraina.

Besökarna i slottskyrkan hälsades välkomna av prinsessan.

– I dag är det ett år sedan något av det värsta som kan hända ett land, ett samhälle, en by och en familj, faktiskt hände. Och som ännu inte har fått ett slut. Något som smärtar oss alla, sa prinsessan Sofia med rösten tyngd av allvar.

LÄS MER: Kates rumpchock med prins William på BAFTA-galan

Här syns Alyona Kashyna, talesperson för Nordic Ukraina forum, prinsessan Sofia och Michael Bjerkhagen, pastor i Hovförsamlingen, samt Mykola Krygin, präst i staden Butja, Ukraina. Bild: Pontus Lundahl/TT

Samtidigt försökte hon ingjuta mod hos de församlade:

– Men idag samlas vi för att hylla gemenskapen och bygga hopp.

Är det någon som kan förändra världen och göra den till en bättre plats så är det prinsessan Sofia. Det är med ödmjukhet och tacksamhet vi konstaterar att kungahuset och det svenska folket är lyckligt lottade som har henne.

LÄS MER: Kung Charles utsatt för protester vid kyrkan
LÄS MER: Därför nobbas drottning Silvia i nya filmen om kungen
LÄS MER: Så gick drottning Margrethes tuffa operation

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen