Silvia öppnar upp om den smärtsamma tiden

Kungafamiljen

En svår tid för drottningen.
Nu berättar Silvia om sin förtvivlan.
Kungligheten är ovanligt öppen med sina bekymmer.

[/caption]

Vi har vant oss vid drottning Silvias, 76, förtrollande leende, hennes intagande sätt och vackra grace. Men våren har varit tung för den älskade kungligheten, mycket tung.

[/caption]

Coronakrisen har drabbat oss alla svårt, kungaparet utgör inget undantag därvidlag. För Silvia och hennes älskade Carl Gustaf, 74, har omställningen blivit större än för många – kungaparet är ju vana vid att leva ett extremt aktivt liv med många möten, resor och intressanta uppdrag.

LÄS MER: Prinsessan Sofia visar barnen svenska smultronställen 

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia är just nu på sitt älskade Öland efter en tung vår.

Därtill kommer det faktum att både vår monark och hans hustru är väldigt plikttrogna och medvetna om vilket stort ansvar de bär på sina axlar. Som statschef är kungen ansvarig för riket och dess välmående. Kungen är väl medveten om vilket förpliktigande arv han bär på ända sedan den franske generalen Jean Baptiste Bernadotte blev kung av Sverige och tog sig namnet Karl XIV Johan.

LÄS MER: Prinsessan Maries privata semesterbilder

Drottning Silvia har inte haft det lätt under coronakrisen.
För Silvia har det varit tungt att se sin make avlövad från många plikter när paret varit isolerade på Stenhammars slott utanför Flen. Både kungen och drottningen ingår ju som bekant i riskgruppen givet att de uppnått en respektabel ålder, dessutom är det av yttersta vikt att kungaparet föregår med gott exempel och verkligen tar coronahotet på största allvar.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines dyra pris för sin frihet i USA

Gillis Dahlström, som driver ”Arontorp’s kroppkakor”, utsågs till årets ölänning 2020 och tilldelades Sollidenpriset av drottning Silvia och kung Carl Gustaf vid en ceremoni vid Sollidens slott.

För drottningen har det svåraste dock varit den uteblivna kontakten med barn och barnbarn. Både Silvia och kungen har haft återkommande samtal med sina nära och kära via digital teknik, men som bekant kan ju inte det ersätta det fysiska mötet.

– Det här är så klart svårt. Det gör ont att inte kunna vara tillsammans, har Silvia sagt tidigare.

LÄS MER: Kronprinsessan skildras i ny spännande bok

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på Logården vid Stockholms slott där kungen skickade en till svenska folket i samband med nationaldagen den 6 juni.

Nyligen höll drottningen ett tal för ledare inom telekomindustrin, rapporterar Expressen.

– Den här sommaren är annorlunda. Som mor- och farföräldrar fortsätter kungen och jag att distansera oss, men tekniken har gjort det möjligt för oss att hålla kontakten med våra barn och barnbarn med Zoom, WhatsApp, FaceTime. För vår generation är detta en ny och underbar värld, konstaterar Silvia insiktsfullt.

LÄS MER: Meghan Markle kritiseras för fräckhet mot drottningen

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid Stenhammars slott utanför Flen. Tiden i isolering har varit tung för kungaparet.

Drottningen är ju, sedan många år tillbaka, engagerad i kampen för barns rättigheter och hon påminner om att den nya tekniken kan missbrukas av personer med onda avsikter och tekniken kan utgöra ett verktyg för förövare att få kontakt med barn.

– Det är inte lätt för en drottning att tala om sexuellt utsatta barn. Jag ser människor som tittar ner eller vänder sig bort varje gång jag riktar mig mot utländska parlament eller hov, FN eller andra. Ingen vill höra om de fruktansvärda brott som begås mot barn varje timme varje dag, säger drottningen.

Silvia underströk i sitt tal vikten av barns säkerhet online och vikten av att alla inom industrin arbetar för att skydda barnen.

LÄS MER: Prinsessan Estelles stora saknad under sommarlovet
LÄS MER: Prinsessan Sofias underbara sommar med Carl Philip
LÄS MER: Mette-Marits sköna comeback efter svåra sjukdomstiden 

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen