Victoria och Daniels glädjande besked inför julen

Znyheter

Vilken härlig nyhet i signad juletid.

Kronprinsessan Victoria är överlycklig.

Bästa vännerna från Norge kommer snart och hälsar på.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT, Kungahuset | Publicerad: 2021-12-03

Det är speciellt och ensamt att vara kunglighet. Det är inte många som kronprinsessan Victoria, 44, oh prins Daniel, 48, kan dela den erfarenheten med.

[/caption]

Och kanske är det därför som vårt fina kronprinsesspar har blivit så goda vänner med deras norska motsvarigheter. Kronprins Haakon, 48, och kronprinsessan Mette-Marit, 48 är verkligen nära Victoria och Daniel på ett personligt plan.

LÄS MER: Prins Charles indragen i pinsam rasisthärva

Inför julen får kronprinsessfamiljen ett härligt besked.

När kungligheter träffas är det ofta ceremoniellt och lite stelt vilket gör det svårt att få en djupare kontakt och vänskap med de man träffar runt om i Europa. Med Mette-Marit och Haakon är det annorlunda – Victoria och Daniel räknar de bägge till sina närmast vänner –  på riktigt.

– Förutom att de är släkt så är kronprinsparet och kronprinsessparet nära vänner privat, har hovets informationschef Margareta Thorgren, 58, tidigare sagt, rapporterar Expressen.

Den förhatliga coronapandemin har emellertid satt käppar i hjulet, man har inte kunnat träffas på länge.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga musikafton tillsammans

Victoria och Daniels nära vänner kronprins Haakon och hans Mette-Marit kommer på besök till Sverige i januari.
Därför är glädjen desto större nu då det står klart att kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit kommer på officiellt besök till Sverige i januari.

– Kronprinsessan och prins Daniel är värdar för besöket där det norska Kronprinsparet åtföljs av utrikesminister Anniken Huitfeldt, näringsminister Jan Christian Vestre, samt en större näringslivsdelegation, skriver hovet på sin hemsida.

Vänskapen är manifesterad på flera sätt mellan paren, kronprinsessan Victoria är gudmor åt kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marits första barn Ingrid Alexandra, 17.

Dessutom är ju kronprins Haakon gudfar till vår egen lilla prinsessa, Estelle, 9, och som inte det räcker så är kronprinsessan Mette Marit gudmor till prins Oscar, 5.

LÄS MER: Hertiginna Kate tillbaka i skolan – strålar som en sol

Victoria och Mette-Marit är nära vänner. Här syns de under en träff 2016.

Senast paren möttes var faktiskt på Gotland. Kronprinsessparen möttes på den vackra sommarön ett par vackra dagar i september.

Hovet skrev om den lyckliga tilldragelsen på Instagram.

– De skandinaviska tronföljarfamiljerna håller nära kontakt med varandra. Kronprinsessfamiljen uppskattade att få umgås med sina norska vänner och släktingar, samt att få möjlighet att visa dem denna unika del av Sverige, konstaterade hovet.

Nu håller vi tummarna för att inte den nya mutationen av coronaviruset – omikron – inte ställer till det – just nu införs det ju nya restriktioner i vårt älskade grannland Norge.

LÄS MER: Estelle och Oscars spännande äventyr med mamma Victoria
LÄS MER: Meghan Markles hemliga dejtknep med prins Harry
LÄS MER: Drottning Margrethes öppna kärleksförklaring till sonen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter