Victorias besked – första orden om kungens operation

Kungafamiljen

Hon behåller sitt lugn.
Kronprinsessan Victoria var på andra sidan jordklotet när nyheten om kungens hjärtoperation kom.
Kungligheten säger sig dock vara lugn och trygg med ingreppet.

[/caption]

Just nu är kronprinsessan Victoria, 45, och prins Daniel, 49, på officiellt besök i Australien och Nya Zeeland efter önskemål från regeringen.

[/caption]

Man vill främja relationerna med Sverige och kungligheterna har gjort succé, vilket Allt om Kungligt har rapporterat om tidigare.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria rökte ut onda andar i Australien

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på besök i Australien. Här med Sydneyoperan och Harbour Bridge i bakgrunden. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Efter en massa aktiviteter i Canberra och Sydney bär det iväg till Nya Zeeland. Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell, 43, (M) är med på resan som syftar till att bredda och utveckla Sveriges relationer med de två länderna inom handel och politik.

Under resan kom det dramatiska beskedet om att kung Carl Gustaf, 76, ska genomgå en operation i hjärtområdet. Tanken är att kungen fortsätter med sina inplanerade aktiviteter fram tills den 20 februari då operationen äger rum.

Efter ingreppet kommer kungen vara ledig under två veckor och hans inplanerade evenemang flyttas fram till senare under våren.

LÄS MER: Drottning Margrethes mardröm – tvingas till operation

Hemma i Stockholm ska kungen opereras i hjärtat. Bild: Peter Knutson/Kungahuset
Det innebär att bland annat besöken i Gävleborgs och Västernorrlands län med anledning av hans 50-årsjubileum på tronen skjuts fram, liksom en avskedsaudiens för Nordmakedoniens ambassadör och ett besök på Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala.

När kronprinsessan Victoria får frågan om operationen är hon fylld av tillförsikt.

– Personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer, säger kronprinsessan till TT i Sydney.

LÄS MER: Nya beskedet om sjuka Mette-Marits tillstånd

Kronprinsessan Victoria är inte orolig för sin pappa. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kronprinsessan Victoria tar emellertid inte lätt på det hela. Det är trots ett allvarligt ingrepp.

– Det är väl tyvärr sånt som i bland behöver ske. Jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige, säger kronprinsessan.

På torsdag flyger kronprinsessparet till Nya Zeeland, där ytterligare tre dagar väntar med ett fullspäckat schema i Wellington och Hamilton.

LÄS MER: Hon är kvinnan som tog prins Harrys oskuld

Kronprinsessan Victoria är glad att kungen kan genomgå ett så professionellt ingrepp hemma i Sverige. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kronprinsessan Victoria kommer hinna träffa sin far före operationen. Kronprinsessparets officiella program ska enligt plan avslutas på lördag eftermiddag.

Det innebär att resan inte påverkas av det kirurgiska ingreppet.

– Nej, det ska det inte göra, säger kronprinsessan Victoria.

LÄS MER: Kungen avslöjade hemligheten för Tommy Körberg
LÄS MER: Nya planerna för prinsessan Estelle överraskar
LÄS MER: Prins Williams udda matvanor väcker frågor

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen