Victorias blixtsnabba modeknep imponerar på experterna

Modekoll

Ibland är det bråttom även för en kunglighet.

Victorias blixtsnabba modeknep löste problemet.

Kronprinsessan fortsätter imponera med sin säkra stilkänsla.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-08-25

Kronprinsessan Victoria, 46, har rivstartat efter semestern. Uppdragen avlöser varandra och ibland krävs det nödlösningar.

[/caption]

Victorias dag inleddes med ett seminarium i samband med Stockholm water prize på Stockholm Waterfront Congress Centre. Världsvattenveckan har arrangerats årligen sedan 1991.

LÄS MER: Nya privata kärleksbilden på Victoria och Daniel

Kronprinsessan Victoria anländer elegant klädd till Stockholm Water Prize. Bild: Christine Olsson/TT

Årets tema är Seeds of Change: Innovative Solutions for a Water-Wise World och arrangeras av Stockholm International Water Institute (SIWI). Under Världsvattenveckan möts experter, beslutsfattare och innovatörer från hela världen i Stockholm för att diskutera vattenfrågor.

Under förmiddagen närvarade kung Carl Gustaf, 77, och kronprinsessan vid ett seminarium där årets pristagare av Stockholm Water Prize, professor Andrea Rinaldo, 69 samtalade om sin forskning tillsammans med experter inom vattenfrågor, skriver kungahuset på sin hemsida.

I vanlig ordning var kronprinsessan stiligt klädd – under seminariet bar hon en avslappnat elegant beige Filippa K-kostym. Hon matchade med en vit topp från Vesna V.

LÄS MER: Raseriet mot Madeleines okända lyxliv i Sverige: ”Mår illa” 

Kronprinsessan Victoria med kungen. Hon bär en stilig beige Filippa K-kostym. Bild: Christine Olsson/TT 
Ett par pumps i läder från Marzio kompletterade den fräscha sensommarlooken, skriver Damernas Värld.

Efter Stockholm water prize var det dags för Victoria att hasta vidare. Nu skulle kungligheten till Hallunda i södra Stockholm för att besöka Stadsmissionens verksamhet.

Kronprinsessan är beskyddare av Stockholms stadsmission sedan 2010 och hon brinner för deras viktiga arbete. Under besöket fick Victoria information om verksamheterna. I de båda butikerna som Stadsmissionen driver träffade kronprinsessan flera personer i arbetsträning som vill närma sig arbetsmarknaden.

LÄS MER: Oväntade bilden på Estelle och Victoria sprids i utlandet

Det blev ett snabbt stilbyte under dagen. Senare hade kronprinsessan Victoria en helt annan look då hon besökte Stadsmissionens verksamhet i Hallunda. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Second hand Hallunda är en outlet-butik med fokus på arbetsträning för personer som står långt från arbetsmarknaden och i Matmissionens butiker kan personer med låg inkomst handla för en tredjedel eller mindre av vanligt pris, skriver hovet på sin hemsida.

Det var bråttom när kronprinsessan skulle ut till Hallunda och där ville hon ha en mindre stram look. Victoria gjorde ett blixtsnabbt klädbyte innan hon anlände till Stadsmissionens verksamhet.

Kronprinsessan bytte kavaj och de eleganta pumpsen från Marzio ersattes av ett par klassiska Adidas Stan Smith-sneakers. Victorias nya kavaj, som var trendigt rutig, kom från hennes speciella favoritmärke By Malina.

LÄS MER: Lill Lindfors vill trappa ner som artist – och njuta av kärlekslivet 

Kronprinsessan Victoria bar en rutig kavaj från By Malina. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Kungligheten bar en handväska från Little Lifner och Dulong-örhängen – accessoarerna var de samma som på förmiddagen och de funkade utmärkt även till den mer avslappnade looken.

Kronprinsessan Victoria och hennes stylist och kammarjungfru Tina Törnquist, 63, är alltid trendkänsliga i sina val.

Kungligheten bar neutrala färger och basplagg som är det som gäller just nu. Dessutom var den rutiga kavajen ett exempel på hur trendkänslig kronprinsessan är – rutigt väntas bli riktigt stort i höst.

LÄS MER: Prins Daniels lyxiga köp avslöjar hans hemliga hobby
LÄS MER: Stora oron för prinsessan Madeleines äktenskap med Chris: ”Iskyla”
LÄS MER: Kungens hemliga krav – ville ha tv-känd på sin stora fest

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Modekoll