Victorias oväntade fotbollsmatch mot maken

Znyheter

Rena rama fotbollssuccén.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fortsätter att charma svenska folket.

Den här gången var det Malmöborna som vederfors äran att träffa de glimrande kungligheterna.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-11-27

Kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, har naturligtvis varit i Malmö flera gånger tidigare på officiella besök. Den här gången var besöket emellertid lite mer viktigt än vanligt – besöket ingick i kung Carl Gustafs, 75, fina initiativ att kungafamiljen ska besöka våra samtliga 21 län i syfte att tacka alla och envar för de stronga insatser som har skett under coronapandemin.

[/caption]

Det var ett fullspäckat schema som väntade kronprinsessparet i den sydsvenska metropolen. De kungliga besökte både Skånes universitetssjukhus i Malmö, Moderna museet och fotbollslaget MFF och dess akademi för synnerligen begåvade spelare i de yngre årskullarna.

– Kronprinsessparet har varit väldigt engagerade och ställt många frågor, säger Mikael Ringman, informationsspecialist vid länsstyrelsen i Skåne, till Kvällsposten.

LÄS MER: Prins Daniel i medicinskt vetenskapligt experiment

Kromprinsessan Victoria var på ett strålande humör när hon besökte Malmö.

Landshövding Anneli Hulthén, 61, tog emot Victoria och Daniel när de strax efter klockan nio på morgonen landade på Sturup. Landshövdingen for med paret till det anrika och imposanta residenset på Stortorget som uppfördes i slutet av 1500-talet.

Det finns enligt traditionen ett alldeles eget rum förberett för de kungliga i residenset, där har kronprinsessparet övernattat tidigare, så dock ej denna gång då besöket skedde över dagen.

Men vilken dag det blev, minut för minut var planet och dagen inleddes med att de kungliga informerades om coronapandemin ur ett skånskt perspektiv. Under mötet fick de avnjuta kaffe och frukt, kanske lite synd att de kungliga inte bjöds på den skånska delikatessen Spettekaka.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias vackra succé på spanska festen

På Sorgenfris IP kunde prins Daniel inte låta bli att lira lite boll. Han är en mycket duktig bolltrollare.
Efter informationen på residenset bar det av till Skånes universitetssjukhus i Malmö. Man besökte en intensivvårdsavdelning och Victoria och Daniel fick även träffa en fysioterapeut.

– Jag är imponerad och tacksam över hur regionernas medarbetare har agerat och glad att få detta tillfälle att visa vår uppskattning, säger kronprinsessan Victoria enligt ett pressmeddelande från region Skåne.

LÄS MER: Meghan Markle stäms för förtal – riskerar förlora allt

Helt plötsligt passade Daniel bollen lite oväntat till Victoria och bjöd in henne till match.

Därefter var det lunch på sjukhusområdet och de kungliga fick chansen att träffa vårdpersonal som stått i frontlinjen mot det kinesiska dödsviruset.

– De lunchade med en del av dem som har arbetat med pandemin och får berättelser därifrån, det var superintressant, berättar Mikael Ringman.

LÄS MER: Hertiginnan Kate tillbaka i skolan – strålade som en sol

Kronprinsessan antog utmaningen och plötsligt spelade hon fotboll med sin make.

Efter lunch väntade Moderna museet och besöket rundades av på idrottsplatsen Sorgenfri där kronprinsessparet fick träffa Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademi. För prins Daniels var nog besöket hos fotbollsspelarna dagens höjdpunkt.

Som bekant är Ockelbo-sonen ytterst sportig och den smidige prinsen kunde inte låta bli att kicka lite boll och visa sina färdigheter. Prinsen spelade mycket fotboll i sin ungdom vilket inte gick att missta sig på – Daniel är begåvad med bollen.

Där bjöd prinsessmaken även in Victoria till en liten spontanmatch och helt plötsligt fick vi se hur Daniel och Victoria spelade fotboll med varandra, till åskådarnas stora förtjusning.

LÄS MER: Estelle och Oscars spännande äventyr med mamma Victoria

Efter den spontana matchen tog sig kronprinsessparet tid att tala med tränare och spelare vid idrottsanläggningen.

Kronprinsessparet fick en chans att runda av dagen och hämta andan under en vacker andakt i S:t Petri kyrka, därefter bar det av hem till Haga slott och ännu en härlig dag kunde summeras.

LÄS MER: Modellprinsens nakenchock stoppad av drottningen
LÄS MER: Kungens sexdrift bromsades med kvinnligt hormon
LÄS MER: Prins Williams beundransvärda insats för de utsatta

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter