Madeleines och Chris gemensamma beslut – konsulterat kungen

Kungafamiljen

Klokt och nödvändigt.
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har i samråd med kungen tagit ett gemensamt beslut för framtiden.
Nu vet vi hur kungligheterna kommer agera.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: TT | Publicerad: 2023-11-11

Det är ingen hemlighet att prinsessan Madeleine, 41, emellanåt har lite svårt att kontrollera sin älskade make, Chris O’Neill, 49.

Amerikanen är en driven affärsman och har ett väldigt stort fokus på sina företag. För den lite traditionelle Chris är det viktigt att det är han ”som sätter maten på bordet ” som finansmannen själv har konstaterat i intervjuer.

Han är mycket familjekär men tvingas allt som oftast överge sin familj på grund av sitt krävande arbete.

LÄS MER: Madeleines nya beslut om familjen får hård kritik

Här ser man ändå att de råder en harmoni mellan Madeleine och Chris. Paret är så fina tillsammans. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Förra sommaren var amerikanen nödgad att åka till London i affärer över själva midsommarafton och prinsessan Madeleine och barnen fick fira högtiden hos väninnan Andrea Brodin, 47, utan Chris.

Det bar sig inte heller bättre än att finansmannen tvingades utebli från Victoriadagen förra sommaren.

En ledsen kronprinsessan Victoria, 46, fick acceptera att den plikttrogen Chris var tvungen att åka hem till USA för brådskande affärer.

Så kan det vara när man är egenföretagare och strävar efter att driva en framgångsrik verksamhet.

Ibland behöver dock prinsessan Madeleine och Chris O’Neill lite stöttning i alla sina beslut – nu har man haft samråd med kung Carl Gustaf, 77.

Vår monarks långa erfarenhet har givit honom unika verktyg och perspektiv på tillvaron som kommer prinsessparet till gagn.

LÄS MER: Prinsessan Estelles härliga mys med kusinerna

Prinsessan Madeleine blev överlycklig när Chris bestämde sig för att följa med till New York och galamiddagen för Childhood Foundation. Pontus Höök/TT
Både Chris O’Neill och prinsessan Madeleine undviker helst strålkastarljuset och ibland krockar det med de roller som de har i kungahuset.

Amerikanen tackade som bekant nej till prinstiteln men ibland måste Chris O’Neill trots allt ”offra” sig och vara med i officiella sammanhang.

Chris är en ytterst diskret person som inte tycker om att förhäva sig och dessutom är han, i likhet med sin vackra hustru, lite blyg och gillar inte att stå i centrum – en klädsam ödmjukhet som de bägge emellanåt måste försöka övervinna.

Tyvärr får vi inte se paret på årets Nobelfest. Resan till Sverige är lite lång och dessutom tycker de båda att det är lite väl hysteriskt.

Samtidigt vill de gärna göra en insats för Sverige och det prestigefyllda Nobelpriset som kungahuset alltid har månat om.

I samråd med kungen har man nu kompromissat och nått en medelväg.

– I den kungliga kalendern kan man nu nämligen se att Madeleine och Chris ska närvara vid ambassadörens Nobelmiddag i Washington på söndag. Ett beslut som de alltså tagit i samråd med kungen. Alla officiella uppdrag är ju faktiskt i hans tjänst, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Drottning Silvias eleganta vårstil på konferensen

Vår erfarne monark kommer med många kloka råd till prinsessan Madeleine och hennes make. Bild: Henrik Montgomery/ TT

Nobelmiddagen i Washington är tradition med många år på nacken, faktum är att ända sedan år 2000 har ambassaden bjudit de nobelpristagare som är verksamma vid amerikanska universitet till Washington D.C.

– Dagen inleds med ett symposium i House of Sweden där pristagarna talar om sin forskning och sin karriär. Sedan är det den stora finalen, som i år alltså får kunglig glans, skriver Svensk Damtidning.

Det blir en pampig middag som prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kommer närvara vid:

– Därtill bjuder vi in till en galamiddag, också i House of Sweden, till deras ära, med ett hundratal högnivågäster från universitets- och forskningsvärlden, den amerikanska administrationen, kongressen, näringslivet, kultursektorn samt utvalda media, skriver ambassadens kommunikationsavdelning i ett mail till Svensk Damtidning.

Samrådet med kung Carl Gustaf gav utdelning – det är härligt när vår monark förmår gripa in och ställa till rätta.

LÄS MER: Efter hårda kritiken: Här stöttar prins Daniel sin älskade Victoria
LÄS MER: Meghan Markles fräcka diss mot drottning Elizabeth
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria chockad av morddrama

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen