Madeleines strikta krav på maken Chris – innan uppbrottet

Kungafamiljen

Prinsessan Madeleine har tröttnat på livet i USA.
Nu måste hon övertyga maken Chris om att familjen ska flytta hem till Sverige.
Kungligheten har en kravlista som måste uppfyllas innan paret bryter upp.

[/caption]

Det var från början bestämt att prinsessan Madeleine, 41, tillsammans med maken Chris O’Neill, 49, och de tre barnen skulle flytta hem till Stockholm i augusti.

[/caption]

Men de planerna ställdes plötsligt in och hovexperterna var övertygade att det var maken som fått Madeleine att ändra sig.

LÄS MER: Kungens ofattbara rikedomar kartlagda i detalj

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill under Victoriakonserten på Borgholms slottsruin tidigare i år. Bild: Mikael Fritzon/TT

Prinsessmaken skyr nämligen allt som har med offentlighet att göra och i Stockholm är han betydligt mer välkänd än exempelvis i Florida där makarna nu lever.

Bland annat blev Chris fotograferad utan strumpor under en middag på lyxkrogen Sturehof. När han senare upptäckte bilderna i kändispressen ska han enligt uppgift ”gått i taket”.

– Det är Chris O’Neill som har satt ner foten. Han vill inte bo i Stockholm där han hela tiden blir igenkänd, konstaterade Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, 51, nyligen i en ingående analys.

Nu kommer dock nya uppgifter och möjligen ser det ut som om Madeleine kan ha övertygat Chris att tänka om.

LÄS MER: Carl Philip och Sofia i sorg efter beskedet om skilsmässan

Prinsessan Madeleine på Hovstallet i Stockholm. Här syns hon utanför sin bostad med barn och en häst under ett välgörenhetsevent. Bild: Claudio Bresciani/TT
Enligt Svensk Damtidning har ”Madeleine en tuff kravlista på Chris” – det är med andra ord mycket som ska klaffa innan paret kan bryta upp och lämna Florida för ett nytt liv i Sverige.

Bland annat måste barnens skolgång lösas på ett smidigt sätt. Johan T Lindwall tycker att Carlssons skola på Östermalm skulle passa bra.

– Att Carlssons ligger mycket bra till för att ta emot prinsessan Leonore och hennes syskon är givet. Madeleine fick själv sin utbildning här och skolan har ett mycket bra rykte, säger han.

LÄS MER: Prins Harrys desperata drag för att rädda äktenskapet

Prinsessan Madeleine har enligt uppgift satt upp en hård kravlista inför sin flytt till Sverige. Här syns hon med maken Chris och sonen prins Nicolas. Bild: Patrick Trägårdh/TT

När det kommer till boendet är den frågan redan löst.

Kungen lät Statens fastighetsverk, och därmed skattebetalarna, lyxrenovera Madeleines över 400 kvadratmeter stora våning i Hovstallet på exklusiva Östermalm i Stockholm.

Kostnaden för renoveringen slutade på över 12 miljoner kronor.

– I och med renoveringen har Madeleine och familjen verkligen fått ett suveränt och centralt boende. Närheten till Carlssons är även det ett stort plus, säger Johan T Lindwall.

LÄS MER: Kungens hemliga regler för kvinnorna på slottet
LÄS MER: Prinsessan Désirée drabbad av hjärnhinneinflammation
LÄS MER: Stora oron för Madeleines äktenskap med Chris: ”Iskyla”

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen