Marianne Bernadottes hemliga 95-årsfirande med familjen

Kändisar

Marianne Bernadotte, änka till salig prins Sigvard är den kungliga familjens grand old lady.
Nu har den charmanta grevinnan uppnått den aktningsvärda åldern av 95 år.
Och det är givetvis något som firades med pompa och ståt.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2019-07-16

Marianne Berndottes stora födelsedag firades den 15 juli, dels med en stipendieutdelning och dels med ett privat kalas med familjen.

[/caption]

Först ska min och Sigvards konstnärsfond dela ut stipendier den femte juni på Waldemarsudde. I år är de sex stycken och för första gången så är alla stipendiater kvinnor och det är inte bara jag som sitter i juryn. De får 60  000 kronor var och jag är jättestolt över det, berättade Marianne Bernadotte i en intervju med Aftonbladet i maj.

LÄS MER: Bästa bilderna på Victoria från födelsedagen

Hon var desto mer förtegen när det kom till de privata planerna.
– Eftersom Stockholm är mer eller mindre tomt i juli månad så ska vi fira med enbart familjen på ett hemligt ställe utanför stan, förklarade grevinnan kryptiskt.

Grevinnan Marianne Bernadotte har precis fyllt 95 år. Här syns hon med prins Carl Philip och hans Sofia.

Enligt uppgifter till Allt om Kungligt sker kalaset i detta nu på ett pampigt slott utanför Stockholm tillsammans med hennes älskade barn och barnbarn. Dock utan kungafamiljen med kung Carl Gustaf, 73, och drottning Silvia, 75, i spetsen som befinner sig på Öland och Solliden där de precis firat kronprinsessan Victorias 42-årsdag och unnar sig lite välförtjänt semester.

Men Marianne Bernadotte sägs inte deppa allt för mycket för det.
– Det räcker mer än väl med familjen. Marianne har sett fram emot det här länge, säger en initierad källa till Allt om Kungligt.

LÄS MER: Silvias otäcka stalker dömd i hovrätten

En inte alltför vild gissning är att det kommer ätas delikat mat och skålas i ädla drycker, något Marianne Bernadotte är ypperligt förtjust i. Hon älskar att njuta av livets goda och ses exempelvis ofta på anrika Ulla Winbladh i Stockholm där valet ofta faller på redig husmanskost som hon gärna sköljer ner med ett glas vitt vin.

Marianne Bernadotte firade sin födelsedag på ett slott utanför Stockholm.
Marianne Bernadotte är också en frekvent gäst på trendiga restaurangen Glashuset på Strandvägen där hon umgås med sina jämnåriga societetsväninnor över ett glas champagne eller två.
– Det är underbart att se hur de njuter av livet. Att de har nått en sådan hög ålder är helt otroligt. Tjejerna är verkligen imponerande pigga och det skrattas och tjoas, säger en person som har sett dem på plats.

Marianne Bernadotte är änka efter Sigvard Bernadotte, son till kung Gustaf VI Adolf.

Men givetvis är det en person som fattas Marianne Bernadotte, och det är såklart hennes älskade Sigvard som gick bort 2002.
– Jag hoppas han har det bra i sin himmel. Han väntar på mig, har hon sagt i Aftonbladet.

LÄS MER: Madeleine strålade förälskat med sin Chris
LÄS MER: Sofias festliga 90-talskalas med vännerna
LÄS MER: Daniels hemliga överraskning till Victoria på födelsedagen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter