Kungaparets spännande resa – tid för en romantisk helg

Znyheter

Kungen har lämnat landet.

Vår monark och hans älskade Silvia har rest utomlands.
Det är första gången sedan coronapandemins utbrott som kungaparet lämnar riket.

[/caption]

Kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 77, har verkligen visat ledarskap under den tuffa prövning som vi alla gått igenom. Från dag ett av coronapandemin insåg paret allvaret och vikten av att sprida lugn och ingjuta mod i sina undersåtar.

[/caption]

Kungaparet insåg tidigt att det var allvar och evakuerade sig själva till Stenhammars slott där de isolerade sig med minimalt med personal. De bägge tvekade aldrig trots alla vedermödor det innebär att lämna sitt hem.

LÄS MER: Här visar Carl Philip sina ömma känslor för Sofia 

Kungaparet fick som alla andra anpassa sig till pandemin och satt länge i isolering.

Kungen och drottningen har varit mycket noggranna med att följa restriktionerna och föregå med gott exempel. Samtidigt såg man till att fortsätta sitt strävsamma arbete för Sveriges bästa. Man arbetade hårt med otaliga digitala möten där man särskilt månade om alla de hjältar som arbetar i vården.

Kungaparet drabbades även personligen då flera av deras nära vänner gick bort i den förhatliga sjukdomen – trots det vek kungen aldrig en tum från sina plikter.

LÄS MER: Drottning Silvias mysiga gos med en jättegris

Det var en tuff tid för kungaparet – men nu vänder det.
Nu är läget annorlunda och sedan den 29 september är restriktionerna hävda och äntligen kan kungen och drottningen få unna sig att komma ut för att träffa folk och göra arbetsplatsbesök.

Dessutom kan man nu åka utomlands för första gången sedan pandemin kopplade greppet över Sverige i mitten av mars förra året.

Kungen och drottningen har åkt till Skottland där man bland annat besöker University of Stirling där man forskar kring demens. En sjukdom som engagerar vår drottning extra mycket.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria – med rätt att skjuta skarpt

Kungaparet har gjort sin första utlandsresa sedan pandemin lamslog världen.

Som bekant gick ju drottning Silvias älskade mor Alice Sommerlath bort i Alzheimer 1997.

University of Stirling i Skottland leder just nu ett forskningsprojekt om hur framtidens hem bör utformas för att underlätta livet för personer med demens och kungaparet har fått träffa deltagare från forskningsprojektet Designing homes for healthy cognitiva ageing, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Så ska drottningen rädda favoritsonen prins Andrew

Det måste kännas skönt för kungligheterna att återgå till mer normala rutiner.

Kungaparet reste till Skottland ett par dagar före besöket på universitet vilket innebar att man fick ett par välförtjänta dagar då man kunde ägna sig åt privata ting.

– Det här var en officiell programpunkt som var i dag, sedan i övrigt vad kungaparet gjort i helgen är en privat sak, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 58, helt rimligt till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Kate stal showen under efterlängtad 007-premiär
LÄS MER: Victorias stora oro för nya uppgifterna om Daniels hälsa
LÄS MER: Efter krisen: Madeleine och makens glädjebesked

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter