Stor kartläggning: Här är nya adeln i fina förorten

Kändisar

Dj:s, glamourmodeller och sportstjärnor.
Nu tas societetsorten Danderyd över av en ny grupp invånare med feta plånböcker.
Men krocken mellan gamla och nya pengar kan bli total.

[/caption]

Av: Lollo Bertilsson | Bilder: TT | Publicerad: 2020-05-07

Börsen har återhämtat sig något efter nedgången i mars och många hoppas förstås att den är immun mot coronaviruset, som spridit sig som en löpeld genom samhällsklasserna världen över. Ingen går säker. Varken makt eller pengar stoppar 2020- talets stora farsot.

[/caption]

I isoleringens tid får vi en allt större inblick i hur kungligheter och kändisar har det hemma hos sig. Bilderna som läggs upp i sociala medier berättar en hel del om var de befinner sig och hur det ser ut hemma där de bor.

LÄS MER: De 5 hetaste hemligheterna i Meghans nya bok

Spotify-grundaren Daniel Ek tillhör den nya generationen som fått möjligheten att flytta till fina förorten.

Danderyd är en kommun som genomgått en förändring på senare tid. Gamla generationens djursholmare har fått vänja sig vid en helt ny typ av grannar. Framgångsrika personer helt utan bakgrund men med feta bankkonton flyttar in.

Folk, som aldrig tidigare satt sin fot i den flotta kommunen, känner sig plötsligt hemmastadda och bryr sig inte nämnvärt om de osynliga koderna, som hittills varit kittet i den homogena gruppen i idyllen.

Lågmäld elegans ersätts av bullriga lyxbilar och dyra märkeskläder. ”Nya societeten” hymlar inte med sin framgång och en rad kändisar från sport– och mediavärlden samt musikbranschen tar för sig, något som stundtals förnärmat och förvånat tredje och fjärde generationens djursholmare, som vurmar för natur och kultur.

LÄS MER: Därför är det så tyst om prinsessan Madeleine

Magnus Uggla bor sedan länge i Danderyd med hustrun Louise i en flott villa vid vattnet.
Byggbråk och grannfejder står som spön i backen. Mångmiljonvillorna växer så det knakar på de avstyckade tomterna. Men trots kulturkrocken mellan ”gamla och nya pengar” finns det en viss fascination över att stöta på en känd popsångerska som äter frukost på det lokala bageriets uteservering eller att se ett hyllat hockeyproffs göra birdie på golfbanan.

Allt om Kungligt har kartlagt stjärnorna som under coronakrisen har isolerat sig i sina lyxiga hem i Danderyd.

Den adlige rebellmusikern Magnus Uggla, 65, och operasångaren Loa Falkman, 72, bor i Danderyd sedan länge. Magnus och Louise Uggla, 58, bor tillsammans i en trävilla med pool alldeles vid vattnet.

Han har bland annat skrivit låtar som ”Hotta brudar i Djursholm” och för några år sedan var Magnus Uggla med i det populära programmet ”Så mycket bättre” och tolkade Olle Ljungströms låt ”Jag och min far”.

LÄS MER: Victorias första ord – bryter tystnaden i krisen

Loa Falkman och charmiga hustrun Rosie bor också ståndsmässigt i den fina förorten.

Loa Falkman har sjungit sig in i svenska folkets hjärtan med sin imponerande operastämma. På senare år är han även blivit känd för sin roll som ”Ica-Stig” i ICA:s tv-reklam. Loa bor med sin hustru Rosie, 69, i Stocksund. Förr sågs sångaren handla på Coop vid Djursholms torg, men nu är det ICA-tornet som gäller. Han sägs få personalrabatt!

Sångerskan Tove Lo, 32, är uppväxt i Djursholm och har familjen kvar där även om hon själv nu bidar sin tid i karantän på andra sidan Atlanten i Los Angeles. Säkerligen längtar hon hem en aning till sin hemort i dessa otäcka virustider.

Många sportstjärnor trivs i det lummiga området. Andreas Andersson, 46, tidigare fotbollsproffs i bland annat Milan, bor i Stocksund med sin fru, författaren Lina Bengtsdotter, 43, sedan 1999.

LÄS MER: Prins Daniels varma stöd till prinsessan Sofia

Författaren Lina Bengtsdotter har berättat om sitt nya liv i Danderyd, en av landets rikaste kommuner.

Paret träffades i lilla bruksorten Gullspång.
– Det var jättespeciellt att komma från en av Sveriges fattigaste kommuner till Danderyd. Det var mycket nytt att lära sig och försöka förstå sociala koder, det tog lite tid, man var lite klumpig i början, säger Lina i en intervju i Danderyd Direkt.

Kindpussar kunde bli fel, hon kunde stå utan inneskor när alla andra hade. Något hon kan skratta åt nu. Lina Bengtsdotters kriminalroman ”Annabelle” hyllades av både läsare och kritiker och tilldelades Crimetime Specsavers Award som bästa deckardebut.

Uppföljaren ”Francesca” fick också ett mycket fint mottagande och rättigheterna för båda böckerna har sålts till ett stort antal länder.

LÄS MER: Eva O’Neill visar upp glammiga galagarderoben

Mats Sundin lever med hustrun Josephine i ett slottsliknande hem. Här är de gäster på prins Oscars dop.

Mats Sundin, 49, lade hockeyklubban på hyllan för gott och avslutade en historisk karriär som NHL-proffs. ”Sudden” byggde sig en jättevilla nära guldkusten i Djursholm. Som idrottspensionär lever han flott, men går helst under radarn vilket är svårt med tanke på sin 195 cm långa gestalt.

– Jag har inget behov av att synas, sa han i en intervju i Expressen när han slutade spela hockey.

Bakom höga häckar isolerar han sig nu i sitt nybyggda slott, men helt osynlig är han inte. Golfbanan lockar och han tar ofta med barnen till bageriet och köper kanelbullar.

LÄS MER: 8 lyxiga godbitar i Silvias eleganta hatt-skafferi

Dj-stjärnan Axel ”Axwell” Hedfors som gjorde succé i Swedish House Mafia bor självklart i flotta Danderyd med vackra hustrun Golnar-Gloria Haghpasand.

Sveriges allra största dj-stjärnor har flyttat till Djursholm för inte så länge sedan. De forna medlemmarna i Swedish House Mafia, Sebastian Ingrosso, 37och Axel ”Axwell ” Hedfors, 42,  fortsätter att dra in mångmiljonbelopp. Axwell har tillsammans med sin fru, Golnar-Gloria Haghpasand, 37, två barn och trivs bra nära naturen. Familjen Ingrosso bor inte långt ifrån i ett nybyggt hus.

Charlotte Perelli, 45, popsångerska och Eurovision-vinnare, har framgångsrikt lagt pengar på hög. Som den småländska hon är har hon sparat sina gage och lyckats köpa sig hela två stora hus i Djursholm. I det ena bor hennes föräldrar, vilket måste vara skönt så här i coronatider.

ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus, 75, bor kvar på sin privata ö strax utanför den nyrenoverade strandkajen. Några hus bort bor deckarförfattaren Viveca Sten, 60, vid vattnet och tar sin egen båt till sommarhuset på Sandhamn när skrivlusten faller på.

LÄS MER: Prins Williams och Kates fina kärleksbild

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen äger två exklusiva hus i Danderyd. Samt en 50-miljonersvilla i jetset-paradiset Marbella.

Per Holknekt, 60, föddes i Falun men har även han satt ned bopålarna i den fashionabla förorten. Denne man har många järn i elden och har meriter såsom modedesigner, entreprenör, konsult, föreläsare och tidigare professionell skateboardåkare på sitt cv.

Han är också grundare av det börsnoterade klädföretaget Odd Molly. Holknekt bor med fru och barn i ett flerfamiljshus i hjärtat av Djursholm. Han var tidigare gift med Lena Philipsson, 54, men äktenskapet sprack 2012 efter  en otrohetsaffär.

Frida Fahrman, 39, har delat med sig av sitt liv i 15 år genom både sin blogg och Instagram. Vid sidan av bloggen på Elle decoration har hon podcasten Beauty & Bubblor tillsammans med Emma Unckel, 38, och driver företaget Sequelle med systern Sofi Fahrman, 40, som gör badkläder av återvunnen plast från havet.

I april 2020 visade Frida Fahrman upp sitt 60-talshem i ett inredningsreportage i Svenska Dagbladets Perfect Guide. Intresset för design och inredning fick hon först på senare tid, tack vare flytten till huset i Danderyd.

LÄS MER: Prinsessan Christina berättar allt om familjetragedin

Influencern Frida Fahrman är en ny invånare i Danderyd där hon äger ett trendigt inrett 60-talshus.

För tre år sedan bytte familjen Fahrman-Lemhag – som också består av maken Hampus och barnen Nils och Line – stan mot norrförorten. De lämnade lägenheten i Lärkstan på Östermalm i Stockholm och köpte sin tidstypiska 60-talsvilla i Danderyd.

– Det var viktigt att vi valde ett område som ingen av oss hade en relation till. Hampus är uppvuxen i Skåne och utomlands, berättar Frida i Svenska Dagbladet.

Frida har alltså kommit närmare väninnan och podcast-kollegan Emma Unckel som bor med sin man och två barn, Harry och Frank, i en arkitektritad bostad i Djursholm. Emma Unckel arbetar som innehållschef på Elle och skönhetsvård är hennes specialitet. Dessutom har hon podden ”Emma och Fridas Beauty Routine” med Frida Fahrman.

LÄS MER: Jonas Bergströms oväntade lycka med hustrun

Miljardären och Spotify-grundaren Daniel Ek bor i ett hus för 65 miljoner kronor med hustrun Sofia. Här har han fått medalj av kungen på slottet.

Granne är Spotify-grundaren Daniel Ek, 37, rik som ett troll. Han bytte snabbt källarlokalen i Rågsved mot ett betydligt rymligare hem i Djursholm. Sommaren 2018 köpte han och hans hustru en sekelskiftesvilla för 65 miljoner kronor och som har fått ytterligare ansiktslyftning sedan flytten. I garaget står både en Porsche och en Tesla.

Magdalena Graaf, 44, bor med sina pojkar i ett hus i Djursholm. I karantänen passar Magdalena på att blogga om livet i lyxorten. Detta samtidigt som en och annan granne av de äldre kommuninvånarna ett par hus bort fnyser åt glamourmodellens uppdateringar i sociala medier.

LÄS MER: Nya romantiska bilderna på kungaparet från karantänen
LÄS MER: Drottningens överraskande återförening med Meghan
LÄS MER: Gott i helgen: Prins Daniel imponerar med falukorven

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter