Nytt avslöjande: Diana blev förrådd och manipulerad

Znyheter

Lagom till premiären av den nya säsongen av ”The Crown” avslöjas vad som egentligen föregick en av de mest omtalade intervjuerna med prinsessan Diana.
Det tragiska är att hon lurades in i studion.

[/caption]

Dianas bror Charles Spencer, 56, har aldrig gett upp sitt sökandet efter sanningen. Mycket på grund av de fruktansvärda konsekvenserna hans systers liv fick. Konsekvenser som ändrade den brittiska kungliga historien.

[/caption]

1995 gick prinsessan Diana med på att medverka i en intervju i BBC:s ”Panorama”. Det var många som höjde ögonbrynen när hon tackade ja. Diana var alltid noga med sin egen och det brittiska hovets integritet.

LÄS MER: Så firades prins Charles på födelsedagen

Prinsessan Diana var älskad över hela världen och avled efter en bilkrasch i Paris 1997.

Äntligen får vi veta varför hon agerade så som hon gjorde.

Daily Mail presenteras Charles Spencers anteckningar från samtal och möten med den dåvarande BBC-journalisten Martin Bashir, 57, som ska bevisa att han vann prinsessans förtroende genom en rad lögner och förfalskade dokument.

Det handlade bland annat om falska kontoutdrag som skulle ha påvisat att två personer nära prinsessan avlönats av säkerhetspolisen.

BBC erkände att dokumenten var förfalskade och gjorda inom tv-kanalens väggar, närmare bestämt deras egen grafikavdelning. Samtidigt hävdade kanalen efter en internutredning att kontoutdragen inte hade påverkat Dianas val att ställa upp.

LÄS MER: Drottning Elizabeth rustar för ny isolering

Nya uppgifter gör gällande att BBC fabricerade falska dokument för att prinsessan Diana skulle ställa upp i en intervju.
Detta bestrider hennes bror bestämt.

– Om jag inte hade fått se kontoutdragen hade jag aldrig introducerat Bashir för min syster. Då hade han förblivit en av tusentals journalister som hoppades på en minimal chans att få tala med henne, utan någon realistisk chans, säger Charles Spencer till Daily Mail.

Dessutom ska journalisten Martin Bashir sökt kontakt med Diana och invaggat henne i en tro att hela kungahuset var emot henne. Bashir hävdade vidare att hennes telefon var avlyssnad och att all Dianas post öppnades innan hon fick den. Dianas livvakt ska ha konspirerat mot henne och nära vänner påstods vara emot henne.

LÄS MER: Skarpt läge – nu får Victoria ta över allt mer

Bakom intervjun med prinsessan Diana stod den kontroversielle journalisten Martin Bashir.

Man ska inte glömma att Diana under en lång tid innan mått riktigt dåligt. På grund av sina ätstörningar hade hon tappat mycket i vikt. När kroppen inte får tillräckligt med näring slutar man tänka riktigt klart.

Att hennes relation till sin man, prins Charles, 72, inte var den bästa gjorde inte saken bättre. Prins Charles var Dianas stora kärlek in i det sista.

Programmet ”Panorama” blev en historisk succé för BBC. Hela 23 miljoner människor satt bänkade framför tv-apparaterna. Men efter den ödesdigra intervjun ändrades prinsessans beteende allt mer.

– Diana förändrades från att vara upptagen med vardagliga frågor, precis som alla andra, till att plötsligt bli besatt av komplotter mot henne, skriver hennes väninna Rosa Monckton, 67, i Daily Mail.

LÄS MER: Så mår kung Harald efter sin operation

Prinsessan Dianas dramatiska liv med prins Charles skildras nu i Netflix-serien ”The Crown”.

Rosa Monckton kritiserar Martin Bashir och BBC för deras tillvägagångssätt att manipulera prinsessan med falska bevis. Diana trodde därför att hon genom intervjun fick upprättelse.

– Vi måste komma ihåg att det här var en kvinna som tillbringade hela sitt gifta liv med att vara jagad av paparazzi. Inte konstigt att hon var mottaglig för det, fortsätter Rosa Monckton.

Prinsessan ska även berättat för sin väninna att om prins Charles ville ta henne tillbaka skulle hon aldrig ha tvekat.

LÄS MER: Nytt skräckscenario för prinsessan Madeleine

Prinsessan Diana ska ha lurats till att få känslan att alla inom det engelska hvet var emot henne.

Diana ska även fått direktiv innan sändningen om hur hon skulle svara på frågorna om otroheten, rapporterar Daily Mail.

Intervjun innehåller som bekant bland annat prinsessan Dianas klassiska uttalande om Camilla Parker-Bowles, 73: ”Vi var tre i det här äktenskapet, så det var lite trångt”.

Martin Bashir är känd för att lyckas med omöjliga intervjuer och sättet han använder sig av för att få dem gjorda. Metoderna anses vara allt annat än hedervärda.

Efter den historiska intervjun med Diana 1995 gick Bashir från att vara en tämligen okänd brittisk tv-journalist till stjärna i hela mediavärlden.

Han valde bort BBC och gick istället till ITV. Då hade han redan hittat sitt nästa byte, Michael Jackson. Bashir tillbringade åtta månader tillsammans med popstjärnan för att sedan producera dokumentären ”Living with Michael”.

Även i det här fallet ska offret ha blivit manipulerad och förråd vilket i sin tur gav en förvrängd bild av artisten och hans liv.

LÄS MER: Tagen Elizabeth efter gripande ceremoni

I den kända BBC-intervjun attackerade prinsessan Diana maken prins Charles och kommenterade hans otrohet med Camilla Parker-Bowles.

Efter de nya avslöjandena har BBC inlett en oberoende utredning av turerna som ledde fram till det historiska scoopet med prinsessan, som senare kom att bli en av anledningarna till skilsmässan mellan henne och prins Charles.

Själv är Martin Bashir svårt sjuk i covid-19 och har därför inte kunnat uttala sig, enligt det statliga mediebolaget. Men hur sjuk är han egentligen?

För några dagar sedan sågs Bashir ute på stan för att först hämta indisk takeaway och sedan gå in i en spritbutik och handla vin.

Intresset kring prinsessan Diana är stor med anledningen av att hon nu porträtteras av Emma Corrin, 24  i ”The Crown”. Fokus ligger då mycket på den karismatiska prinsessan.

En prinsessa som aldrig slutade älska sin prins.

LÄS MER: Kronprinsessans guddotter utsatt för pervers stalker

Prinsessan Diana kom att bli världens mest älskade prinsessa.

Det visar sig nu att prins Charles vänner är rasande över hur kungligheterna framställs i den nya säsongen, vilken utspelar sig mellan åren 1979 till 1990.

Det var en period som i högsta grad präglades av prinsessan Dianas och prins Charles äktenskap. Serien skildrar bland annat Charles kärleksaffär med Camilla Parker Bowles, vilken väckte stor ilska i kungafamiljen.

Earl Mountbatten, som var kusin med drottning Elizabeth, 94, ska ha kallat prins Charles för en ”förrädare” på grund av relationen innan han mördades av IRA i ett bombattentat ombord på sin båt 1979.

LÄS MER: Prinsessan Birgitta lurad av fräck bluffmakare

I Netflix serie ”The Crown” spelas prinsessan Diana av Emma Corrin.

Det som sticker ut extra mycket i sammanhanget är att prins Harry, 35, och Meghan, 39,  samtidigt signat ett kontrakt med just Netflix som sägs vara värt 900 miljoner kronor.

För den summan ska de göra en dokumentärserie om kungahuset – något det brittiska kungahuset av förklarliga skäl tar kraftigt avstånd från.

LÄS MER: Prinsessan Sofia hedras – kan kamma hem fint pris
LÄS MER: Chris O’Neill tar avstånd hemma i lyxvillan
LÄS MER: Prins Carl Philips nya spännande designsatsning

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter